Teşvik süresi uzatılıyor

Gençler arasında işsizliğin yeniden tırmanması ve çalışmak isteyen kadınların artması nedeniyle paketle 31 Aralık’ta sona erecek genç ve kadın istihdamına yönelik teşviklerin süresi uzatılacak.

Teşvik süresi uzatılıyor

Habertürk gazetesinden Ahmet Kıvanç'ın haberine göre,başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere, işsizliğin yoğun olduğu bölgelerde emek yoğun sektörler yönlendirilecekBaşbakan Ahmet Davutoğlu’nun önümüzdeki günlerde açıklaması beklenen üretimi ve istihdamı desteklemeye yönelik paket son aşamaya geldi. İmalat sanayiinin güçlendirilmesini, Ar-Ge ve tasarım konularında kapsamlı teşvikler verilmesini öngören paketle genç ve kadın istihdamına yönelik teşviklerin süresi uzatılacak. Ekonomi yönetiminin uzun süredir üzerinde çalıştığı üretim ve istihdam paketi, en son pazartesi günü Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda büyük ölçüde şekillendirildi. Davutoğlu’na yapılacak sunumun ardından son halini alacak paket, Davutoğlu tarafından açıklanacak.

PLANDA ESNEK ÇALIŞMANIN YAYGINLAŞTIRILMASI DA VAR

Gençlerde işsizlik oranının yeniden tırmanmaya başlaması ve çalışmak isteyen kadın sayısının giderek artması nedeniyle genç ve kadın istihdamı teşviklerinin süresi uzatılacak.

Haberin devamını okumak için tıklayınız...