Turizmciler Ukraynalı turistlerden umutlu

Rusya yaptırımları nedeniyle zor günler yaşayan turizm sektörünün umudu Ukraynalı turistler

Turizmciler Ukraynalı turistlerden umutlu

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, bu yıl Ukrayna’dan Türkiye’ye gelecek turist sayısında yüzde 10’un üzerinde artış beklendiğini bildirdi.

Ukrayna’nın istikrarlı turist sayısı ile Türkiye’nin önemli kaynak pazarları arasında yer aldığını belirten Bayındır, Rusya’da faaliyetleri büyük ölçüde engellenen Türk menşeli tur operatörlerinin, Ukrayna kapasitelerini 2016 ve 2017 yıllarında kademeli olarak artıracaklarının öngörüldüğünü kaydetti.

Bayındır, Türkiye’ye geçen yıl 700 bin civarında turist gönderen Ukrayna’dan gelen turist sayısında bu yıl çift haneli artış beklediklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

“Ukrayna ülke ekonomisi geriliyor. 2015 yılında yaklaşık 1.5 milyon kişi turizm amacı ile yurt dışına çıktı. Bunun yarısı Türkiye’ye geldi. Ukraynalı turistlerin, ülkemizde turizm sektöründeki gelişmeleri yakından takip ettikleri, bir önceki yılın ortalama yüzde 30 altında fiyatlarla yapılan satışlara karşın daha yüksek indirim fırsatlarını bekledikleri gözlemleniyor.”

İstikamet Antalya

Ukrayna’da en popüler yurt dışı tatil destinasyonunun Türkiye olduğuna dikkati çeken Bayındır, “Ukraynalı turistler Türkiye’de ağırlıklı olarak Antalya ve İstanbul destinasyonlarını tercih ediyor. Ülkemizin iklim, turistik tesis altyapısı, vizesiz giriş, uçuş süresinin kısa olması ve ‘her şey dahil’ sistemi önemli avantaj” ifadelerini kullandı.

Ukraynalı turistlerin ortalama tatil süresinin 10 gün olduğunu belirten Bayındır, rezervasyonun genelde tatil başlangıcının 1-2 ay öncesinde gerçekleştiğini ifade etti.