Türk şirketi Kazakistan ordusuna korvet üretecek!

Avrupa devlerini geride bırakan Türk gemi yapım şirketi Kazakistan donanmasına Türk donanması için üretmiş olduğu Tuzla sınıfı devriye gemilerinin yeniden dizayn edilmiş versiyonunu üretecek

Türk şirketi Kazakistan ordusuna korvet üretecek!
paralimani.com Ekonomi Servisi

Kazakistan devleti, Karadeniz'deki savaş gücünün yeniden yapılandırılması kapsamında Türk, Alman ve İspanyol şirketlerle iyiniyet mektubu imzaladı.

TUZLA SINIFI DEVRİYE GEMİLERİNİ DİZAYN EDİP KAZAK SAVAŞ GEMİSİNE DÖNÜŞTÜRECEK
Türkiye'den ise Dearsan isimli bir gemi yapım şirketi, Kazak donanmasına corvet üretimi yapacak. Türk donanmasına da Tuzla sınıfı devriye gemilerini de üreten Dearsan isimli gemi yapım şirketi, bu sınıftaki korvetleri Kazak donanmasına özgün bir dizaynla Nur sınıfı adıyla Kazakistan'a teslim edecek.
Hava savunma sistemleri, yüzey savaşları ve denizaltı savaşları donanımları olacak olan korvetler, aynı zamanda deniz mayını döşeme kabiliyetine de sahip olacak.
Dearsan yetkililerinin yaptıkları açıklamaya göre korvetlerin üretimi Kazakistan'da gerçekleşecek ve mümkün olduğunca Kazakistan'da üretilen malzemeler kullanılacak.
Dearsan benzer türde korvetleri Türkmenistan donanması için de üretimişti.

Aynı hedefe odaklı olarak Kazak donanması Alman Abeking Rasmussen firmasıyla da korvet ürerimi konusunda anlaşma sağladı. Anlaşma aynı zamanda Alman firmasının Kazakistan'da bir üretim tesisi kurması konusunu da kapsıyor.

İspanyol SEAS firması da Kazakistan hükümetiyle deniz mayınları üretimi konusunda anlaşma imzalamış durumda.