Turkcell o iddiaya yanıt verdi

İletişim bilgi kayıtları silindi mi?

Turkcell o iddiaya yanıt verdi
"Son dönemde bazı basın organlarında iletişim trafik bilgilerinin kayıtlarının silindiğine yönelik iddialar gündeme gelmiştir. Türkiye'de haberleşmenin ve kişisel bilgilerin güvenliği ve gizliliği, Anayasamız, ilgili mevzuat ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu düzenlemeleriyle korunmaktadır. Şirketimiz de bu yasal düzenlemelere uygun olarak hareket etmektedir. Bu kapsamda, BTK'nın dün yaptığı açıklamada da belirttiği üzere, tarafımıza ilgili otoritelerden trafik bilgilerinin silinmesi yönünde bir talimat gelmediğini kamuoyuna saygıyla duyururuz."
OLAYIN GEÇMİŞİ
CHP'li vekil Umut Oran, 17 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilen rüşvet operasyonunun yapıldığı saatlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve aile fertleri arasında gerçekleşen telefon görüşme trafik ve sinyal (HTS) kayıtlarının silinmesi için 3 GSM şirketine talimat verildiğini iddia etmişti.
BİR AÇIKLAMA DA AVEA'DAN
Avea, GSM operatörlerinden bir kısım iletişim trafik kayıtlarının silinmesinin talep edildiği iddialarına ilişkin, "İletişim trafik kayıtlarının yasayla belirlenen çerçeve içerisinde tutulması ve saklanması yükümlülüğü, şirketimizce her zaman olduğu gibi hassasiyetle yerine getirilmektedir" açıklamasını yaptı.
Avea'dan yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi: "Son dönemde basın yayın organlarında yer alan, GSM operatörlerinden bir kısım iletişim trafik kayıtlarının silinmesinin talep edildiği yönündeki iddialara istinaden kamuoyunu bilgilendirmek isteriz. Şirketimize bu kapsamda herhangi bir talep ulaşmamış olup bu yönde bir işlem de gerçekleştirilmemiştir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) da böyle bir talebin olmadığı yönünde, dün bir duyuru yaparak konuya açıklık getirmiştir. İletişim trafik kayıtlarının yasayla belirlenen çerçeve içerisinde tutulması ve saklanması yükümlülüğü, şirketimizce her zaman olduğu gibi hassasiyetle yerine getirilmektedir. Konuyu bilgilerinize sunar, ilgi ve hassasiyetiniz için teşekkür ederiz."