Türkiye Finans’ta 200 kişi işten çıkarıldı

Bankacılık çevreleri Türkiye Finans Katılım Bankası’nda yaşanan gelişmeleri izliyor…

Türkiye Finans’ta 200 kişi işten çıkarıldı

Bankacılık sektöründe şok gelişme… Türkiye Finans Katılım Bankası, 200 çalışanıyla yollarını ayırdı. İddiaya göre banka 300 çalışanını daha işten çıkartacak. Bankacılık dünyasına bomba gibi düşen çıkarmaların arkasında ise ‘acil küçülme kararı’nın yattığı öne sürülüyor.

Genel Müdür Osman Çelik yönetimindeki Türkiye Finans Katılım Bankası’nın 282 şubesi ve 4.600 çalışanı bulunuyor. Finans Gündem’e gelen bilgilere göre ‘acı reçeteyi’ uygulamaya koyan bankanın eleman çıkardığı bölümlerin başında bireysel bankacılık var. Bankacılık çevrelerine sızan bilgilere göre bu alanda son yıllarda yapılan yatırımların sonuçlarının alınamaması ve beklenen büyümenin bir türlü yakalanamamasının, yönetimin bu alanda küçülme kararı almasına neden olduğu söyleniyor.

"PLANSIZ BÜYÜME POLİTİKASI"

Yayınlanan bir haberin ardından istifa eden eski Genel Müdür Derya Gürek’in plansız bir büyüme politikasıyla son yıllarda bankaya 2 bine yakın yeni personel aldığı yönünde. Kulislerde de zaten yeni personel alımıyla birlikte bankada kadro fazlası olduğu, plansız büyümenin faturasının yeni Genel Müdür'e kesildiği, Osman Çelik tarafından atılan ilk adımın da bu plansız büyümeye ‘dur’ demek olduğu konuşuluyor. Bu nedenle de banka tarafından 500 kişi ile yolları ayırma kararı alındığı söyleniyor.

Kaynak:Finansgündem