Türkiye'de hangi havayolları A320 kullanıyor?

Fransa'nın güneyinde düşen Airbus A320 çift motorlu tek koridorlu uçak,dünya havacılığını bilgisayar kontrolü uçuş ile tanıştıran,basit yapay zekaya sahip ilk modeldi.

Türkiye'de hangi havayolları A320 kullanıyor?

Haberturk.com'dan Güntay Şimşek'in özel haberine göre,Fransa'nın Güney'inde düşen Airbus A320, çift motorlu, tek koridorlu uçak, dünya havacılığını bilgisayar kontrollü uçuşla tanıştıran, basit yapay zekaya sahip ilk modeldi. Fly-by-wire olarak isimlendirilen ve manUel uçuş kumandalarını elektronik yani bilgisayarlı ortamda kumanda edilmesini sağlayan, pilottan bağımsız olarak yapay zekayla uçuş güvenliği sağlayan bir sisteme sahipti.

Bu yönleriyle dikkat çeken uçak ilk uçuşunu 1988'de yaptığında sektörün meraklı gözlerini de üzerine çekmişti. İlk kazasını da aynı yıl Paris Airshow'da gösteri uçuşu esnasında yapmış ve 3 kişi hayatını kaybetmişti.
Sektörün henüz yeni tanımaya başladığı ilk bilgisayar donanımına sahip uçak, ikinci kazasını Hindistan Havayolları filosunda 14 Şubat 1990 yılında yapınca, en fazla tepki gösteren ve bu uçak uçmak istemediklerini açıklayanlar da Lufthansa Havayolu pilotları oldu. Bu kaza esnasında uçakta 139 yolcu ve 7 mürettebat bulunuyordu.

Haberin devamını okumak için tıklayınız...