TÜRSAB Başkanı: Rus turistlerin temmuz sonu gelmesini bekliyoruz

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya "Rusya'da salgın durumu henüz ciddiyetini koruyor, Rus turistler muhtemelen diğer turistlerden daha sonra gelebilir" dedi. Bağlıkaya, temmuz sonu veya ağustosta Rus turistlerin gelebileceğini söyledi.

TÜRSAB Başkanı: Rus turistlerin temmuz sonu gelmesini bekliyoruz

Korona virüsü salgını nedeniyle turizm sezonunun nasıl geçeceğine ilişkin tartışmalar sürerken, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu yıl sezonun uzatılabileceğini söyledi. Bağlıkaya, Rus turistlerin Türkiye’ye temmuz sonu veya ağustosta gelmesini beklediklerini açıkladı.

Firuz Bağlıkaya, “Bu yıl Rusya’dan kaç turist geleceğini söylemek şu anda zor. Ağustostan itibaren, özellikle de eylül ve ekimde yabancı turist akını beklesek de, temmuzda Rusya’dan çok fazla turist beklemiyorum. Zira Rusya’da salgın durumu henüz ciddiyetini koruyor, Rus turistler muhtemelen diğer turistlerden daha sonra gelebilir” dedi.

Bağlıkaya, Türkiye’ye öncelikle Çin, Japonya, Güney Kore, İran ve Arap ülkelerinden turistlerin gelmesini beklediklerini kaydederek “Daha sonra Avrupa ülkelerinden turist akışı başlayacak. Ardından, temmuz sonunda veya ağustosta Rusya pazarının açılacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘EN FAZLA TURİST EYLÜL VE EKİMDE GELİR’

Bağlıkaya, bu yıl Türkiye’ye en fazla turistin eylül ve ekim ayında gelmesini beklediğini, tatil sezonunun aralık ayına kadar uzatılabileceğini anlatarak, “Ruslar için bu dönemde Türkiye’nin güneyi neredeyse yaz mevsimi gibi. Eylülden sonraki dönemde Türkiye’ye gelen Ruslar, ülkemizin güzelliklerini yaz aylarına kıyasla daha iyi değerlendirebilir ve bu onlar için gerçek bir keşif olabilir. Zira bu dönemde çok fazla sıcak olmuyor. Yani sezonun uzatılabileceğini söyleyebiliriz” diye konuştu. (Sputnik)