TÜSİAD'ın yeni Başkanı Erol Bilecik oldu

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) 47. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Erol Bilecik, TÜSİAD'ın yeni başkanı oldu.

TÜSİAD'ın yeni Başkanı Erol Bilecik oldu

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) 47. Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı. Seçimli genel kurulda, Cansen Başaran-Symes TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Erol Bilecik'e devretti. Tuncay Özilhan, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığına yeniden seçildi.

Bilecik, başkanlığı sonrası yaptığı ilk konuşmada çok çalışma mesajı verdi.

Erol Bilecik'in konuşması şöyle:

"Önümüzdeki dönemin zorlu olması gerçekten bizleri endişelenmiyor. Tam aksine bizi daha fazla çalışmak adına motive ediyor. Ülkemizin yapısal sorunlarını çözmeyi amaçlayan her adımı destekleyeceğiz.

Emin olabilirsiniz ki yeni dönemde arkadaşlarımla birlikte gerçekten çok çalışacağız. TÜSİAD belirsizliğe karşı öngörüyle, korkuya karşı akılcı yaklaşıma sahiptir.

Türkiye bölge ülkeleri tarafından her zaman gıptayla izlenmiştir. Bunun temelinde hiç kuşkusuz Cumhuriyet temellerine bağlılık yatmaktadır. TÜSİAD, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyete her zaman bağlılık duymuştur. Önümüzdeki dönemde de bu aynı çabaların öncüsü olacağız.

Yönetim Kurulu olarak bana verilen destek olarak canı gönülden şükranlarımı sunuyorum."

EROL BİLECİK KİMDİR?

Erol Bilecik, İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’ndan 1987’de mezun oldu ve Türkiye’nin ilk bilgisayar mühendislerinden biri oldu.

Bilecik, mezun olduğu yıl Alman teknoloji şirketi Nixdorf Computer’de çalışmaya başladıktan sonra 2 yıl sonra 3 arkadaşıyla birlikte Index Bilgisayar’ı kurdu.

Bilecik, 1999 yılından bu yana Index Grup bünyesindeki Index Bilgisayar, Despec, Datagate, Neteks, Homend, Artım ve Teklos’un CEO’su ve yönetim kurulu başkanlığını yapıyor.

Aynı zamanda TÜBİSAD Başkanlığı ve İTÜ Mezunlar Konseyi Yönetim Kurulu Başkanlıkları yapan Bilecik, halen Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), 1907 Fenerbahçe Derneği ve Girişimcilik Vakfı’nda (GİRVAK) Yönetim kurulu üyesi olarak çalışmalarına devam ediyor.