Üreticiye 1.8 milyon lira yardım

ANTALYA’nın Demre İlçesi’nde yaşanan sel ve su baskınında tarım alanları zarar gören üreticilere 1 milyon 800 bin lira yardım gönderildi.

Üreticiye 1.8 milyon lira yardım

Demre’de Ocak ve Şubat aylarında meydana gelen su baskını ve sel felaketinde 615 üreticiye ait yaklaşık 7 bin dekar sera ve bahçede 15 milyona yakın zarar oluştu. Başbakanlık Afet Fonu tarafından üreticinin zararlarını gidermek için 1 milyon 800 bin lira yardım gönderildi. Yardım, 615 üreticiye zarar oranında 500 ile 15 bin lira arasında paylaştırıldı.

Demre Kaymakamı Yusuf İzzet karaman, "Gönderilen yardımla üreticilerimizin yaralarını hafifletmeye çalıştık. Yardımlar, Ziraat Bankası Demre Şubesi’ndeki üreticilerimizin hesaplarına yatırıldı. Ancak bir konuya dikkat çekmek istiyorum; yardımlar açılan yaraya yapılan küçük bir pansuman. Üreticilerimiz lütfen seralarını sigorta yaptırsın. Bu doğal afetlerde oluşacak zararı karşılamanın yolu sigorta yaptırmaktan geçiyor. Kaldı ki TARSİM’e sigorta yaptıranların primlerinin yarısını devlet ödüyor. Aldığı arabaya kasko, sigorta yaptıran vatandaşımız artık geçim kaynağı, araba almanın kaynağı olan serasını da sigorta yaptırsın" dedi.