Veliler dikkat: Servis yönetmeliği değişti

26 yaşından küçükler servis şoförü olamaz. Şoförlerden her 5 yılda bir sağlık raporu istenmeli. Veliler, okulun veya ikametgâhın değişmesi halinde sözleşmeyi feshedebilir.

Veliler dikkat: Servis yönetmeliği değişti

OKULLARIN açılmasına sayılı günler kala, velileri de okul servisi telaşı sardı. Eylül 2015 itibarıyla Okul Servis Araçları Yönetmeliği’nde değişikliğe gidildiğini hatırlatan Avukat Cevat Kazma, 26 yaşından küçük kişilerin servis şoförü olamayacağını, şoförlerden her 5 yılda bir sağlık raporu isteneceğini ve velilere sözleşmelerden cayma hakkı verildiğini açıkladı. "Servis şoförünün bu şartları sağlamaması halinde veliler yapılan sözleşmeleri tek taraflı feshedebilir" diyen Avukat Kazma, öğrencinin okulunun veya ikametgâhının değişmesi halinde de, yapılan sözleşmenin feshedileceğini söyledi. Kazma, üstelik sözleşmenin feshi yapılırken, gelecek aylara istinaden bir ödeme de yapıldıysa bu ücretin servis sahibi kişi ya da firma tarafından iade edilmesinin zorunlu hale geldiğini belirtti.

Ücret iade edilmeli

Avukat Kazma, sözleşmeden cayma hakkının, öğrencinin uzun süreli tedaviyi gerektiren bir hastalık geçirmesi veya okuma hakkını kaybetmesi gibi durumlarda da geçerli olduğunu ifade ederken, ödenen ücretin iade edilmemesi durumunda ise velilerin, Tüketici Hakem Heyetleri'ne ya da Tüketici Mahkemeleri'ne başvurarak ücretlerini yasal faiziyle geri alabileceğini sözlerine ekledi.