Verona Granit iflas erteleme başvurusunda bulundu!

2006 yılında Çin malı granite damping soruşturmasına karşı verdiği ilanlarla hatırlanan Verona Granit iflas erteleme kararı aldırdı, şirkete kayyım atandı!

Verona Granit iflas erteleme başvurusunda bulundu!
Verona Granit Mermer Sanayii ve Ticaret Limited Şirketi, Verona Dış Ticaret Limited Şirketi ve Delta Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited şirketinin açtığı iflas erteleme davası sonucunda şirketler için iflas erteleme kararı alındı.
Mahkemece 2 Haziran 2016 tarihli ara karar ile davacının tedbir talebi yerinde bulundu ve bilirkişi raporundan sonra yeniden değerlendirilme kararı alındı.

VERONA GRANİT'E KAYYIM ATANDI
Buna göre alacaklıların ve borçlunun hak ve çıkarlarının dengeli bir şekilde korunması için şirketin faaliyetinin devam etmesi amacı ile;
Verona Granit Mermer Sanayii ve Ticaret Limited Şirketi, Verona Dış Ticaret Limited Şirketi ve Delta Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited hakkında 6183 sayılı kanuna göre yapılan ve yapılmış olan ve daha sonra yapılacak takipler de dahil olarak İcra İflas Kanunu'nun 206.m.l sırasında yazılı alacaklar için yapılan takipler ve rehinli takipler haricindeki,tüm icra ve iflas takipleri, satış ve muhafaza işlemleri, ihtiyati haciz uygulamaları gibi tedbir uygulamalarının İİK.nun 79/b maddesine göre durdurulması, yeni takip ve ihtiyati haciz yapılmaması, üçüncü şahıs tarafından davacı lehine verilen ipotek ve rehinlerin kafalellerin ve banka taminat mektuplarının ihtihati tedbir kapsamı dışında tutulmasına, borçlu şirkete ait işyerinin doğmuş borçlarından dolayı, elektrik, şu, doğalgaz, telefon gibi zorunlu ihtiyaçların kullanıma kapatılmasının tedbiren durdurulmasına, haciz edilen ve muhafaza altına alman ve şirketin faaliyet alanında kullanılan tesis, eşya, teçhizat büro malzemeleri ve demirbaşların borçlu şirket yetkilerine yeddiemin olarak teslim edilmesine, davacı şirketin mal varlığı olan gayrimenkullerinin ve araçlarının üçüncü kişilere devir ve temliklerinin ihtiyati tedbiren önlenmesine, bu hususta davacının belirtilen mallarla ilgili lisle verildiğinde ilgili yerlere yazı yazılmasına, davacı şirkete ait banka hesapları üzerine bloke konulmasının tedbiren önlenmesine, erteleme sırasında taşınır, taşınmaz veya ticari işletme rehni ile temin edilmiş alacak nedeni ile rehnin paraya çevrilmesi yolu ile takip başlatılabilir veya başlamış takiplere devam edilebilir ise de bu takipler yolu ile muhafaza tedbirlerinin alınmasının ve rehinli mal satışının durdurulmasına karar verildi.
Aşan tedbir istemini ise mahkeme reddetti.
Buna göre şirket yönetim kurulu ve şirketin diğer ortaklarının yetkileri devam edecek ancak şirket mallarının ve alacaklarının menfaatinin korunması, şirket envanterlerinin yapılması iyileştirme tedbirlere nezaret etmeleri,yönetim kurulu ve diğer organlarının, işlemlerinin denetiminde görevli ve yetkili olmak üzere davacı şirkete kayyım atanmasına da karar verildi.

Verona Granit battı mı

Kayyım olarak resen serbest muhasebeci mali müşavir Ercan Gür, hukukçu Yurdakul Tunçer ile endüstri mühendisi Mehmet Muzaffer Kıyat atandı.
İşletme faaliyetinin kayyım gözetiminde yönetim kurulu tarafından sürdürülmesine ve davacı şirketin alacağı tüm kararların kayyımların onayına tabi tutulması kararı verildi.
Kayyımların 3'er aylık süreler halinde iyileştirme projesi işleyişini ve projeye göre iyileştirme gösterip göstermediğini ve şirketlerin mali durumu ile ilgili olarak rapor ibraz etmesine karar verildi.
Kayyımların şirketin hesap ve faaliyetlerini (haftada en az 2 kere) denetlemesine ve denetim ile ilgili olarak tutanak tanzim edip özel dosyalarında saklamalarına hükmedildi.
Davacıya ait tahakkuk eden hak ediş ödemeleri bankalar vasıtası ile gelen paralar kayyımların onayı ile davacıya iade edilecek.
Bankalardaki hesaplardan para çekme yetkisi, kayyımlar muvaffakatı ile yönetici tarafından yapılacak, şirketler kasasına yapılacak ödemeler de derhal şirkete ait banka hesabına yatırılacak.
Kayyımlara verilecek ödeme ise 4.500,00.-TL x 3 = 13.500 TL olacak. Aylık kayyım ücreti depo edildiğinde ve tensipteki takdir edilen bilirkişi ücreti ve belirtilen iflas avansı yatırıldığında kararın bir örneği ticaret siciline, tapuya, davacıya ve ilgili yerlere yatırılan avanstan karşılanarak bildirilecek. Ayrıca kararın bir örneği de kalemce kayyımlara tebliğ edilecek ve kayyımlar derhal göreve başlayacak.

VERONA GRANİT DAVASI NE ZAMAN?
Duruşma günü olaraksa mahkeme 9 Kasım 2016 saat 13:35'i belirledi. Duruşma İstanbul Anadolu 4. Asliye Ticaret Mahkemesi Duruşma Salonu'nda yapılacak.

VERONA GRANİT 2006'DAKİ GRANİT TARTIŞMASINA KATILMIŞTI
Verona Granit, 2006 yılında üç firmanın başvurusu üzerine başlatılan Çin malı granitlere yönelik damping soruşturması sonrasında Çin'den granit ithal eden bazı firmaların gazetelere ilan vermesiyle ismini duyurmuştu. O dönemde Verona Granit Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Güneş, şikayette bulunan firmaların da Çin'den ve Avrupa'dan blok halde granit ithal ettiğini, yerli üretim yapanların sadece yüzde 5'i oluşturduğunu ve adı geçen firmaların granitte tekel olmaya çalıştığını iddia etmişti.
Çin malı granitlerle ilgili tartışma ise İstiklal Caddesi'nde kullanılan granitlerin yapımının hemen ardından bozulması sonucunda kamuoyunda tartışılmaya başlanmıştı.

Verona Granit'in Gemlik'te iki, Balıkesir'de 1 ve İstanbul'da 1 adet fabrikası bulunuyor.
Şirketin sermayesinin yüzde 33.33'ü Coşkun Güneş'e, yüzde 33.33'ü Bilger Güneş'e, yüzde 25'i Arda Berk Güneş'e ve yüzde 8.33'ü ise Seray Güneş'a ait. İTO kayıtlarına göre 9.7 milyon TL ödenmiş sermayesi bulunan Verona Granit'in merkezi ise İstanbul Alemdağ'da bulunuyor.