'Vize muafiyeti en geç Ekim 2016'da'

Davutoğlu: Avrupa'ya vize muafiyeti en geç önümüzdeki ekim ayında devreye girecek.

'Vize muafiyeti en geç Ekim 2016'da'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB ile Türkiye arasında Geri Kabul Anlaşması ve mutabakat metninin imzalandığını belirterek, Avrupa'ya vize serbestisinin en geç Ekim 2016'da devreye gireceğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, katıldığı Çırağan Sarayı'ndaki Türkiye Markası lansmanında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Davutoğlu'nun konuşmasından notlar...

- Ferdi hayatımızda olduğu gibi ülkelerin hayatında da öz güven her şeyden daha önemlidir. Öz güven bana göre kendi gücünü, kendi imkanlarını, kendi sınırlarını keşfetmektir ve en büyük ihtiyacımız, en büyük güç kaynağımız öz güvenimizdir. Öz güvenini kaybeden ülkelerin atılım yapma gücü kalmaz. Son 13 yılda gerçekleştirdiğimiz birçok büyük devrimlerin arkasındaki en büyük devrim öz güven devrimidir. Kişi başına milli gelirden ihracat kapasitemize, kongre turizminden turist sayısına kadar çok büyük bir atılım içinde olduğumuzu herkes görüyor.

- 1 Kasım seçimleri sonrası gelen istikrarla Türkiye'nin istikrarı daha da artacak.

- Rusya'yla yaşanan kriz nedeniyle, turizm sektörünün etkilenmemesi için bazı önlemler alıyoruz. 27 ülkeye özel teşvik vereceğiz. Bir çok ülkeden Antalya'ya, Muğla'ya tarifesiz uçak seferleri başlayacak.

Vize serbestisi

- AB ile Geri Kabul Anlaşmasını ve mutabakat metnini imzaladık. Avrupa'ya vize muafiyeti en geç önümüzdeki ekim ayında devreye girecek. Muhalefete de sesleniyorum, bize bu konuda destek versinler, gerekli düzenlemeleri en kısa sürede çıkaralım.

Demirtaş'ın Rusya ziyareti

- Birileri bu çalışmalarla meşgulken, birileri de ülke ülke gezip Türkiye'yi kötülemekle meşgul. Onlar ne derlerse desinler hava sahamızı korumak bizim en asli görevimizdir.