Vural Öger iflas etti, mal varlıklarına el konulacak!

Turizm sektörünün en büyüklerinden Vural Öger'in iflas etmesinin ardından Frankfurt mahkemesinin kararıyla ünlü işadamının servetine ve gayrimenkullerine el konulacağı iddia ediliyor

Vural Öger iflas etti, mal varlıklarına el konulacak!
paralimani.com EKONOMİ SERVİSİ

Vural Öger, iflas kararını yaklaşık altı ay önce açıklamıştı. V.Ö., Holiday Plan ve Öger Türk Tur şirketlerinin iflasının ardından iflas masasına devredilen şirketlerin maaş ödeyemez hale gelmesi, Alman mahkemelerini de harekete geçirdi.

Der Spiegel haber sitesinin haberine göre Frankfurt Mahkemesi, alcaklıların alacağını garanti altına almak ve uğranan zararı karşılamak amacıyla ünlü işadamı Vural Öger'in mal varlıklarına el konulması yönüünde hüküm verdi. Bu amaçla Öger'in tüm mal varlıklarının araştırılıp incelenmesi, bulunan varlıklarına tedbir konularak iflas masası tarafından el konulması bekleniyor. Öte yandan Alman basınının iddialarına göre Öger, mal varlıklarını yakınlarına satış göstererek Alman mahkemelerinden kaçırdı.

ÖGER: SİZ REZERVASYON YAPTIKÇA BİZ BATTIK!
Oldukça uzun bir haber hazırlayan Alman basınının etkili online gazetelerinden Der Spiegel, Türk kökenli Alman işadamı Öger'le ilgili oldukça sert eleştirilerde bulunurken, Öger'in "Siz rezervasyon yaptıkça biz para kaybettik" sözlerinin de altını özellikle çizdi.

Peki Öger'in iflasa götüren süreçte neler oldu?
Öger şirketlerinden Voet, 30 Aralık 2015 tarihinde iflasını açıkladı.
4 Ocak 2016'da ise bu defa grubun bir diğer kritik şirketi olan Öger Türk Tur'un iflas açıklaması geldi.
Öger'in iflasıyla ilgili olarak kendini "Türk turizmi battı" sözleriyle savunduğunu iddia eden Alman basını, Öger sektörü batıranın ise Suriye'deki savaş ve Arap dünyasındaki belirsizlik olduğu, artık hiç kimesinin Ortadoğu'dan gelen göçmenlerle birlikte tatil yapmak istemediği yönündeki sözlerini hatırlattı.
Öger'in 1990'lı yıllarda Türk Hava Yolları ve Sun Express ile yaptığı joint venture anlaşmaları nedeniyle sadece 2010-2015 arasında 350 milyon Euro'luk uçak biletine aracılık ettiğini belirten Alman basını, sadece komisyonlar sayesinde Öger'in kazancının 40 milyon Euro'ya yakın bir rakam olduğunu iddia etti.

Öger'in bu operasyonları çok az çalışanla yürütmesi nedeniyle doğru düzgün maliyeti de olmadığının belirtildiği haberde, bu rakamın çok ciddi ölçüde kara dönüştüğünün altı çizildi.

ALMAN BASININDAN, " ÖGER MALVARLIĞINI KAÇIRDI " İDDİASI
Fakat 2015 yılında Sun Express ile Öger arasındaki ilişkinin sona erdiği, Öger şirketlerinin bu paraları ödemek istemediğini veya ödemediğini yazdı Alman basını. Ardından gelen iflas kararının sonrasında artık Öger'in mal varlıklarının Alman mahkemeleri nezdinde el koymaya açık hale geldiğini belirten Alman medyası, Öger'in bunakarşılık mal varlığını sakladığını iddia etti.

24 Kasım 2015 tarihinde, yani ilk iflas kararından hemen önce, Öger'in Hamburg'taki villasını eski arkadaşına sattığı öne sürülüyor. Bu villaya Alman medyası tarafından biçilen fiyat ise 2.5 milyon Euro. Buna karşılık Öger'in bu villayı arkadaşına 1.6 milyon Euro'ya sattığı belirtiliyor.
Yine piyasa değeri 1.24 milyon Euro olan bir binayı kendine yakın bir şirkete 850 bin Euro bedelle sattığı iddia edilen Öger'in çeşitli şirketlerdeki hisselerini ise oğluna devrettiği öne sürülüyor.