Yarsuvat'tan Prandelli açıklaması

Galatasaray'da yeni başkan Duygun Yarsuvat resmi olarak göreve başladı. Yarsuvat geleceği belirsiz olan teknik direktör Prandelli ile ilgili konuştu.

Yarsuvat'tan Prandelli açıklaması

Galatasaray'da yeni başkan Duygun Yarsuvat resmi olarak göreve başladı.

Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, seçime 3343 üye genel kurul üyesinin katılıp oy kullandığını açıkladı ve "Şeffaf dürüst bir seçim yapıldı ve kulübümüzün 35. Başkanı Prof. Duygun Yarsuvat seçilmiştir" diye konuştu. İrfan Aktar mazbata töreni ile ilgili şu bilgileri de verdi.

"Sayın başkanın, yönetim kurulu üyelerinin ve yedek üyelerinin mazbatasını vereceğiz. Yönetici Ebru Köksal Cenevre'de olduğu için katılamadı." En fazla oyu yönetici Dursun Özbek'in aldığı açıklandı. Alınan oy çokluğu sırasına göre yeni yöneticilere mazbata verildi. Yöneticilerin ardından denetleme, sicil ve disiplin kurulu üyelerinin mazbataları da verildi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, alınan kötü sonuçlardan sonra yolların ayrılacağı iddia edilen teknik direktör Cesare Prandelli ile ilgili karar almadıklarını ve İtalyan teknik adamla görüşeceklerini söyledi.

"Roma 7 golden sonra hocasını bıraktı mı?"

Türk Telekom Arena'da düzenlenen mazbata töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yarsuvat, alınan kötü sonuçlardan sonra teknik direktör Cesare Prandelli ile yolların ayrılacağı yönündeki iddiaların aktarılması üzerine, "Roma, 7 golden sonra hocasını bıraktı mı? Bunun için teknik heyetimiz var. Hoca ile konuşacağız. Daha kendisiyle konuşmadık ve düşüncelerini duymadık" diye konuştu.

Yönetim kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak'a yöneltilen kadro dışı kalan Sabri Sarıoğlu ve Emmanuel Eboue'nin durumuyla ilgili sorularda araya giren Yarsuvat, "Eboue konusunu Abdurrahim'e sormayın. Federasyona sorun" ifadesini kullandı.

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, futbolcuların para alamadığı için iyi performans gösteremediği iddialarının sorulması üzerine de "Para almadığı için performans düşük olmaz. Performans düşük olunca zaten hiç parasını alamayacak demektir. Oyuncular, performansına göre para alırlar" değerlendirmesinde bulundu.

Henüz kulübün hesaplarını görmediğini belirten Yarsuvat, eski başkan Ünal Aysal'ın son günlerde kredi çekip, futbolcuların alacaklarını ödediği iddialarının doğru olabileceğini söyledi.