"Yeni bir krizin tohumlarını atıyoruz"

Ülkere 'tek başınasınız' mesajı mı veriliyor?

"Yeni bir krizin tohumlarını atıyoruz"

Sidney'deki G-20 toplantısında son dönemdeki politikalara en sert tepkiyi Hindistan Merkez Bankası Başkanı Raghuram Rajan gösterdi. Rajan, gelişmekte olan ülkelere ''tek başınasınız'' mesajının verildiğini ileri sürdü.

Rajan, gelişmekte olan ülkelerde yaşanan karmaşayı yönlendirmedeki başarısızlığın başka bir finansal krize yol açmak gibi ciddi etkiler doğurabileceğini belirtti.

G-20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantıları’nda konuşan Rajan, zarar gören gelişmekte olan ülkelerin istenmeyen bir mesaj aldığına dikkat çekerek, “Tek başınasınız, eğer cari açığınız fazlaysa kimse yardımınıza gelmeyecek” mesajı verildiğini dile getirdi.

Gelişmekte olan ülkelere “Rezervlerinizi büyütürken, cari açığınızı daraltın ve rekabet edilebilir kura sahip olun” mesajının verildiğini savunan Rajan, “Eğer mesaj buysa, yeni bir krizin tohumlarını atıyoruz demektir“ diye konuştu.

Rajan, sanayileşmiş ülkelerin daha sağlıklı büyümeye doğru gittiğini belirterek, gelişmekte olan ülkelerin tek başına olduğuna yönelik bir algı olduğunu söyledi.