Yıldız: Simik araştırma gemimiz cumartesi denize iniyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Türkiye'nin kutup ve okyanuslarda petrol ve doğalgaz arayabilecek yeni sismik araştırma gemisinin Cumartesi günü sulara ineceğini söyledi.

Yıldız: Simik araştırma gemimiz cumartesi denize iniyor

Bakan Yıldız Türkiye'nin madenlerinin ortaya çıkarılmasında önemli bir adım olarak görülen yeni sismik araştırma gemisinin Cumartesi günü Tuzla'da denize indirileceği müjdesini verdi.

İşte Bakan Yıldız'ın konuya ilişkin yaptığı değerlendirme...

DENİZLERİ KARIŞ KARIŞ TARAYACAĞIZ

Barboros Hayrettin Paşa Gemisi sismiklerine devam ediyor. Cumartesi günü inşallah MTA’nın yeni gemisi Tuzla’dan denize indiriliyor. Sayın Başbakanımız da bu törene katılacak. Türkiye için son derece önemli. Yerli yapımı olarak hem av yöneği hem de elektroniği itibariyle çok önemli bir şey. Bir öncekini yüz otuz milyon dolara almıştık. Bunu yaklaşık üç yüz milyon TL’ye yakın şekilde mal edeceğiz. Denizin altındaki madenin belirlenmesi açısından farklı özellikleri var. Bu geminin farklı özellikleri var. Hem sismik yapacak hem de denizlerimizin maden özelliğini taramış olacak. İki tane büyük gemimizle denizleri karış karış tarayacağız. Barboros Hayrettin Paşa Gemisi’nin performasından çok memnunuz.

İLK YERLİ SİSMİK GEMİSİ

MTA Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul’da yaptırılan “Turkuaz” adlı yüzde 100 yerli sismik gemi cumartesi günü Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılacağı bir törenle denize indirilecek Bu gemi Türkiye’nin ilk yerli sismik gemisi oldu.