Yunanistan piyasaları fena vuracak!

Vatan ekonomi yazarı Ali Ağaoğlu referandum sonuçlarına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu

Yunanistan piyasaları fena vuracak!

Yunan vatandaşlar kreditörlerin nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşulları hükümetin kabul edip etmemesi konusunda karar vermek üzere sandığa gitti. Yunanistan'da yapılan referandumda “Hayır” kararı çıktı.

Vatan ekonomi yazarı Ali Ağaoğlu referandum sonuçlarını bugünkü köşesinde değerlendirdi. Ağaoğlu’nun yazdıkları piyasa için oldukça iç karartıcı. İşte Ağaoğlu’nun o yazısı;

Yunanistan’daki referandumdan çıkan ‘Hayır’ kararı Güney Avrupa ülke bonoları başta olmak üzere bono piyasalarını vuracak, faizleri yükseltecek. Komşu’nun Euro Bölgesi’nden çıkma olasılığı euroyu düşürecek.

Yunan Başbakanı Alexis Tsipras’ın “fevri” bir kararla referanduma gitmesi, geçtiğimiz hafta piyasa katılımcılarının kafasını karıştırdı. Bekleme havası tüm piyasalara sirayet etti. Dün referandum yapıldı. Bu yazı yazıldığı sırada henüz daha kesin sonuçlar açıklanmamıştı ama sandık çıkış anketlerine göre “Hayır” oyları önde gidiyordu.

Eğer referandum sonucunda “hayır” bloğu kazanırsa; Yunan halkı, Troyka (IMF, ECB, AB) tarafından kendilerine sunulan şartları kabul etmediklerini, bir anlamda ‘başlarına geleceklere razı olduklarını’ söylemiş oldular.


Yazının devamını okumak için tıklayınız....