Yüzen Tesla otomobil yapıldı, Elon Musk uyardı: Aman denemeyin!

Tesla Model S otomobilin yüzdüğünü gösteren Kazakistan'dan gelen video ortalığı karıştırdı. Tesla'nın patronu twitter'dan uyardı: Kısa süre için tekneye dönüşebilir ama kesinlikle önermem!

Yüzen Tesla otomobil yapıldı, Elon Musk uyardı: Aman denemeyin!
Tesla, Model S otomobilinin yüzen otomobil olarak tasarlandığı ortaya çıktı. Tesla'nın patronu Elon Musk, twitterdan kullanıcılarına "Evet, Tesla Model S kısa bir süre yüzebiliyor, ama bunu denemenizi önermem" uyarısında bulundu.

Kazakistan'dan gelen yüzen otomobil Tesla S videosu
Bu açıklamaya sebep olan ise Kazakistan'dan gelen bir Tesla Model S videosuydu. Kazak bir Tesla kullanıcısı su dolu bir tünele girdikten sonra Tesla Model S otomobilinin suyun üzerinde gittiğini gösteren bir videoyu yayınladı.
Videonun sosyal medyada hızla yayılmasının ardından Elon Musk, twitter hesabından açıklama yaptı. Musk'ın açıklamasında Model S'in kısa süreliğine bir tekneye dönüşebildiğini belitiliyor, tekerleklerin dönüşünün ise su üzerinde ileri doğru hareket etmesini sağladığı ifade ediliyordu. Fakat Musk Tesla Model S kullanıcılarını uyarıyordu aynı zamanda: Bunu denemenizi kesinlikle önermiyoruz (We definitely don't recommended this!).

Yüzen Tesla otomobil yapıldı, Elon Musk uyardı: Aman denemeyin! - Resim : 1

Tesla Model S nasıl yüzüyor?
Peki bir otomobil nasıl olur da suda yüzebilir. Motor, egzos, kapılar vs. Bir otomobilin aksamında yer alan onca boşluktan su nasıl olur da sızmaz?
Aslında tam olarak sızmıyor demek pek doğru değil. Bir süre su sızdırmıyor demek daha mantıklı olacak. Öncelikle şunu belirtmek gerekiyor Tesla Model S elektrikli bir otomobil ve egzos borusu yok. Dolayısıyla egzostan tıkanması mümkün değil.

Yüzen Tesla otomobil yapıldı, Elon Musk uyardı: Aman denemeyin! - Resim : 2

Motora gelince. Ona da yanıtı Elon Musk veriyor. Tesla Model S'in motoru ve motora güç aktarımını yapan şarj ünitesi su geçirmez kapalı bir alanda muhafaza ediliyor. Bu aslında su geçirmez saat mantığı. Daha büyük hacim kaplayan bir otomobil sözkonusu olduğunda da su geçirmezlik özelliği haliyle "kısa bir süreliğine" olabiliyor. Yani uzun üsre suyun içinde kalmaya çalışırsanız 500 bin TL'ye yakın fiyatı olan otomobilinizi büyük bir hasarla karşı karşıya bırakabilirsiniz.