Davutoğlu, Turizm Eylem Planı'nı açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da 9 maddelik 2016 turizm eylem planını açıkladı

Davutoğlu, Turizm Eylem Planı'nı açıkladı
İşte konuşmasından satır başları:

Özgüven sadece kendisine güvenmek değil, başkalarının güvenini de kazanmaktır. Başkalarının fikirlerini de dikkate almaktır.

Gücümüzün kaynağı budur.

Kimse içe kapanmamızı beklemesin. Dünyaya açık bir ülkeyiz daha da açılacağız. Gücümüzün ve potansiyelimizin farkındayız.

Türkiye'ye karşı yürütülen kirli kampanyayı dikkatle izliyoruz.

Türkiye algısını negatif yönde değiştirmek isteyenler tarih önünde mahcup olacak.

Evet ciğerimizi ateş düşüyor ama Türkiye büyük bir millet.Türkiye ne badireler atlattı Hükümet olarak gündemimize de hakimiz. Terörle mücadele konusunda kararlılığımız sürüyor.

Turizm, uluslararası ilişkiler onarıcı ve iyileştirici etkiye sahiptir. Turizmi bir yaptırıcı olarak kullanmak yanlıştır. Turizm bir yanıyla çok kırılgan bir sektördür.

Bu tedbirlerin hayata geçirilmesinde merkezi yerel aktörlerin işbirliği çok önemli

9 maddelik eylem planı

*Türkiye'ye turist getiren A grubu seyahat acentalarına 6 bin dolar destek verilecek.Destek verecek havalimanları Alanya Gazipaşa, Antalya, Muğla Dalaman, Muğla Bodrum, İzmir Adnan Menderes ve Kütahya için sadece 8 ülke için kullanmıştık. Zafer Havalimanı'nı da ekledik, tüm dünyadan gelecek olan turistlere uyguluyoruz.

* Türkiye'ye turist getiren A grubu seyahat acentalarına kredi kullanma imkanı veriyoruz

* Turizm kredilerinin geri dönüşümünde sorun yaşanırsa sektörün banka borçları yeniden yapılandırılacak

* Deniz turizmi tesileri ihracatçı kapsamına alınacak, 750 bin dolar ve üzeri gelir getiren tesisler ihracatçı sayılacak.

*Çevreye duyarlı tesislere su, atık su gibi bedeller için en düşük tarife uygulanacak.

* Bakanlık tahsisli konaklama tesislerinden alınan kira bedelleri 2016 yılı ödemeleri ertelenmesi 3 eşit taksit şekilde ödenmesi şeklinde yardımcı olunacaktır.

*Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan onaylı deniz turizmi tesislerini Ekonomi Bakanlığı'ndan destekliyoruz. Yat limanları, rıhtım iskeleler için yasal düzenlemeyi daha işler hale getiriyoruz. Konaklama tesisleri gibi yararlanacaklar.

* Konaklama ile deniz turizmi tesislerinden bir önceki yıl 750 bin dolar döviz getirenler ihracatçı sayılacaklar. 1 milyon dolar şartını 750 bin dolara indiriyoruz. Ayrıca deniz turizmi tesisleri de yararlanacak. Yurt dışı fuarlara katılım desteğinden istifade edecekler.

* Çevreye duyarlı tesislere su, atık su, katı atık bedelleri en düşük tarifeden uygulanacak, aradaki farkı hazine karşılayacak.

* Bakanlık tahsisli konaklama tesislerinden alınan kira bedelleri 2016 yılı ödemeleri ertelenmesi 3 eşit taksit şekilde ödenmesi şeklinde yardımcı olunacaktır.

* Sekincisi ise kira bedelleri 2016 yılı ödemeleri ertelenmesi ve 3 eşit taksitte ödenmesidir. Acil Eylem Planı Destek Paketi hızlıca hayata geçirilecektir.

* Bu destek paketi telafi edilecek tedbirler geçirecektir. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığımız yapısal tedbirler üzerine de çalışmaktadır.