Eski futbolcu Fatih Kol, Saraybosna'ya lüks otel yapacak!

Türk yatırımcı Fatih Kol, 10 milyon Euro'ya mal olacak oteli Saraybosna'nın en işlek caddelerinden birine inşa edecek!

Eski futbolcu Fatih Kol, Saraybosna'ya lüks otel yapacak!
Fatih Kol, 10 yıl önce bir futbol anternörü olarak geldiği Bosna Hersek'in Saraybosna şehrinde, ülkenin en lüks otellerinden birini inşa etmeye hazırlanıyor.
Bosna Hersek devletinin şirketi Feroelektrik'in artık harabeye dönmüş olan Stari Grad'daki binasına yapılacak olan otel projesinin 10 milyon Euro'ya mal olacağı belirtiliyor. Projenin ekim ayında başlaması bekleniyor.

Aslında binanın yüzde 35'inin yani üçte birinin sahibi olan isim Zlatka Krainovic'ti. Bu payı Fatih Kol, birkaç ay önce Krainovic'ten satın almıştı. Daha sonrasında yerel basında çıkan haberlerde binanın yüzde 65'ine sahip olan Stari Grad belediyesi ile Fatih Kol'un projeyi birlikte yapacağı haberleri yer aldı.

BELEDİYE DE YÜZDE 65 HİSSESİNİ FATİH KOL'A SATTI
Fakat mart veya nisan ayında başlayacağı söylenen projenin başlaması gecikti. Daha sonraki süreçte ise Stari Grad Belediyesi de elindeki yüzde 65 hisseyi Fatih Kul'a sattı. Böylece projede tek söz sahibi olarak Türk yatırımcı kalmış oldu.

Şimdi Kul'un planı ise Saraybosna'nın tam kalbinde olan binayı yıkıp yerine 56 odalı çok lüks bir otel yapmak. Binanın 5 katının ise 85 araçlık otopark yapılması hedefleniyor.
Binanın yine iki caddenin kesişim noktasındaki konumunun korunması planlanıyor.
Dış cepheden görünüş ve yükseklik olarak binanın tamamen orijinal haline uygun yapılması Stari Grad belediyesinin projeyi onaylarken ön koşuluydu.

Eski futbolcu Fatih Kol, Saraybosna'ya lüks otel yapacak! - Resim : 1

18 AYDA TAMAMLANACAK
Oteli 18 ayda tamamlamayı planlayan Kol, ana girişi ik bölüm oalrak inşaa ettirecek. Hem ofis hem de lobi olarak kullanılacak olan giriş katının üzerinde üç kat otel alanı olacak ve her bir oda yaklaşık 22-25 metrekare arasında büyüklüğe sahip olacak. Aşağıya doğru ise 5 kat otopark bulunacak ve otopark kuzeye doğru binanın altından genişleyecek.

Saraybosna'nın en işlek ana caddelerinden birinde olan Feroelektrik binasının 1992 yılındaki savaş sırasında çoğu ya bombalamalar sırasında yanmış, geri kalan bölümü ise tahrip olmuş durumda.

paralimani.com Ekonomi Haberleri Servisi