iPhone yılın fotoğraf ödülünü Çin'den Adam ve Kartal kazandı!

iPhone ile çekilen 2016'nın en güzel fotoğrafı ödülü Çinli Siyuan Niu kazandı!

iPhone yılın fotoğraf ödülünü Çin'den Adam ve Kartal kazandı!

iPhone Yılın Fotoğrafları Yarışmasının kazananı belli oldu. iPhone Fotoğraf Ödülleri'nin kurucusu Kenan Aktülün tarafından derlenen fotoğraflar arasında Çin'in Uygur Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Sincan Bölgesi'nden fotoğrafçı Siyuan Niu, Adam ve Kartal isimli fotoğrafıyla iPhone'la Çekilen En Güzel 2016 Fotoğrafı yarışmasının birincisi oldu.

Yılın Fotoğrafçısı Siyuan Niu, Sincan Çin
Adam ve Kartal
“Sincan’ın güneyindeki dağlarda yaşayan cesur ve bilge Halhalar kartalların yoldaşıdır. Halhalar kartalları kendi çocukları gibi görür ve avlanmaları için uzun yıllar boyunca eğitirler. 70 yaşındaki bu adam, ailesinin ve arkadaşlarının yanında her zaman sert ve ciddi. Ancak canından çok sevdiği kartalıyla birlikteyken gülümsemesine engel olamıyor. Adam çok istemese de, kartallar çiftleşme çağına geldiklerinde, uygun şartlarda yaşamaları için onları tekrar doğaya salıyor. Kırışıklıklarla dolu yüzünün altında yumuşak bir kalbi ve çok büyük bir sevgiyi gizliyor. O, şefkatli bir kalbe sahip sert bir adam.”

iPhone Yılın Fotoğrafçısı ödülünü Siyuan Niu Adam ve Kartal fotoğrafıyla aldı

Yılın Fotoğrafçısı Ödülü Birincisi Patryk Kuleta, Varşova Polonya
Modern Katedraller
“Fotoğraflarımın çoğunu Varşova’da, birini de Strasbourg’da çektim. Amacım mimariyi tamamen yeni bir yaklaşımla göstermek için grafik tasarım ve resim geçmişimi bir araya getirerek daha izlenimci bir fotoğraf çekmekti.”

iPhone Yılın Fotoğrafçısı Birincisi Patryk Kule Modern Katedraller
Yılın Fotoğrafçısı Ödülü İkincisi Robin Robertis, Carlsbad CA
Rüzgarla Eğilen Kadın
“Bir arkadaşım ve öğretmenle birlikte Cape Cod’da bir iPhone atölyesindeydim. Mükemmel gün batımının fotoğrafının çekmek için hep birlikte dışarı çıkmıştık. Seyahat ederken yanımda taşıdığım birkaç şey var. Onlardan biri de bu harika kırmızı şemsiye. Diğerleri gün batımını ve etkileyici manzarayı çekerken, ben bu sahnelerdeki insan hallerini fotoğraflamayı seviyorum.”

iPhone Yılın Fotoğrafçısı İkincisi Robin Robertis Rüzgarla Eğilen Kadın
Yılın Fotoğrafçısı Ödülü Üçüncüsü Carolyn Mara Borlenghi, Coral Gables FL
Harikalar Diyarı
“Bu fotoğraf, instagram’daki #WHPwonderland için hazırladığım dizinin bir parçası olarak çekildi. Hashtag projesi başladığından bu yana her hafta sonu bir fikir bulmaya çalışıyorum. Noel’den önceki o hafta sonu aklıma gelen fikir de harikalar diyarıydı. Bu fotoğraf için oğlumla sahilde küçük bir maceraya atıldık ve ikimiz de ren geyiği maskeleri taktık.”
iPhone Yılın Fotoğrafçısı Üçüncüsü Carolyn Mara Borlenghi Harikalar Diyarı

iPhone Yılın Fotoğrafları Kazanan Fotoğraflar
iPhone Yılın Fotoğarfçıları Kazanan Fotoğrafçılar
IPPA iPhone Fotoğraf Ödülleri nedir?
Bu yıl iPhone Fotoğraf Ödülleri’nin dokuzuncusu verildi. Bu yıl kazananlar dünyada 139 ülkeden iPhone fotoğrafçılarının gönderdiği binlerce fotoğraf arasından seçildi. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus daha gerçek renkler, daha net ve daha ayrıntılı fotoğraflar için gelişmiş piksel teknolojisine sahip yepyeni 12 megapiksel sensör ve Apple tasarımı görüntü sinyali işlemcisini sunuyor. İnsanların iPhone ile her gün çektiği inanılmaz fotoğraflar ve videolar, onu dünyanın en popüler kamerası haline getiriyor. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, basıncın şiddetini algılayarak iPhone deneyimini yaşamanın yeni yollarına olanak veren 3D Touch ve bir anı hareketli şekilde kaydederek fotoğrafları canlandıran, fotoğrafçılıkta devrim yaratacak yeni bir yaklaşım olan Live Photos gibi yenilikçi özelliklere sahip.