Numan Kurtulmuş'tan kurban bayramı tatili ve teşvik paketi açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığındaki Bakanlar kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş kurban bayramı tatilinin uzun olacağına vurgu yaparken, teşvik paketinin de meclis tatile girmeden çıkacağını belirtti.

Numan Kurtulmuş'tan kurban bayramı tatili ve teşvik paketi açıklaması

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Saat 09.15'te Çankaya Köşkü'ndeki başlayan toplantı saat 12.00'de sona erdi. Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş basın toplantısında konuştu. Konuşmasının satırbaşları şöyle:

KURBAN TATİLİ AÇIKLAMASI

"Ölümlü trafik kazasında ciddi bir azalışın olduğunu görüyoruz. Yollardaki kör noktaların tespit edilerek buralara yoğunlaşılmasında bunun payı var. Ama yine de çok büyük bir rakamdır. Türkiye’de trafik kazalarında sıfır can kaybı için çaba göstermeliyiz. Bir ulusal seferberlik mantığı ile alınacak tedbirlerin yerine getirilmesi zorunludur. Önümüzdeki bayramda da uzun bir tatil olacak. Dileriz ki hiç kaza olmasın.

Osman Gazi Köprüsü'nün bölge halkımızın emrinde ne kadar önemli bir ihtiyacı gidereceği açıktır. Günde ortalama 100 bin geçiş olmuş, 9 günde ortalama 1 milyona yakın geçiş olmuştur. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Bayram sırasında ülkemizin birçok yerinde sel felaketleri oldu. Süratle bu zararların giderilmesi için çalışmalar tamamlanıyor. Bu afetlerle ilgili ortaya çıkan zararlar tespit edilecek ve yaralar mümkün olduğu kısa süre içerisinde sarılacak.

EKONOMİK MÜJDELER: Geçen Bakanlar Kurulu'nda ilan edilen maddeler çok büyük destek gördü. Yatırımların teşviki ve ekonominin canlandırılmasına ilişkin bazı yasal tedbirler de gerekecek. Meclis tatile girmeden bu yasaların çıkarılacağını müjdelemek isterim.

AB BAKANLIĞI'NIN SUNUMU: İngiltere'nin AB'den çıkmasından sonra yeni bir ekonomik ve siyasal sürecin başladığı aşikardır. Türkiye ile AB arasındaki ilişkiler de kendi rotasında ilerlemektedir. 33. faslın açılması ve bu sürecin Türkiye açısından da yürütüldüğünün önemli bir göstergesidir. Türkiye'nin terörle mücadele içinde olduğu bu dönemde 6 ayda 2 faslın açılması, Türkiye'nin terörle mücadele ederken demokratik kazanımlarını sürdürdüğünün göstergesidir.