2013 "kiraz yılı" olacak!

Etkinlikler başlıyor

2013 "kiraz yılı" olacak!

Uludağ Yaş Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UYMSMİB) Başkanı Salih Çalı, tarım sektörünün ''açık hava fabrikası'' olarak nitelendirildiğini, tarımın iklimle çok yakından ilgili olduğunu anımsattı.

Çalı, UYMSMİB olarak 2011'de 106 milyon 931 bin dolar ihracat gerçekleştirdiklerini ifade ederek, ''2012'de ise 94 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Yüzde 12'lik azalma var. Yalnız şöyle bir nokta var, diğer sektörlerde olduğu gibi yaş meyve sebze sektöründe de herhangi bir ihracatçı herhangi bir birlik üzerinden ihracatını gerçekleştirebiliyor. Ülke ölçeğine baktığınızda toplamda bir etkisi olmazken, birlikler arasında değişen etkilere sahip oluyor'' diye konuştu.

Geçen yılı yoğun toplantılarla ve tanıtımlarla geçirdiklerini ifade eden Çalı, ''Valilik ile İl Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, 2013 yılında da 'kiraz yılı' olarak etkinlikler sürdürülecek. Kirazın yanında yine Bursa'nın unutulan, çok önemli değerlerinden ipek böcekçiliği ve çilek için ayrıca etkinlikler yapılacak'' dedi.