2017 model Toyota Corolla ne zaman piyasaya çıkacak?

İşte 2017 model Toyota Corolla'ların özellikleri ve Türkiye pazarına giriş tarihi

2017 model Toyota Corolla ne zaman piyasaya çıkacak?
paralimani.com Ekonomi Servisi

Toyota Corolla görünümü ve özellikleri tamamen değişikliğe uğramış 2017 modelini hangi tarihte Türkiye pazarında satışa sunacak ve 2017 model Toyota Corolla'larda hangi farklı özellikler bulunacak? İşte Toyota Corolla tutkunlarının aylardır beklediği bu soru cevabını buldu. Haziran aynın sonunda yani bu ay sonunda herkes yeni Toyota Corolla ile tanışacak. Alında bu haberi bekleyenler sadece Türkiye'deki Corolla meraklıları değil. Birçok ülkede de Altis ismiyle pazara sunulan Corolla'nın 2017 modelini görebilmek için Türkiye'de pazara çıkacak olan model bekleniyor.

TOYOTA COROLLA 2017'YLE YENİ ÖZELLİKLER
Peki Toyota Corolla 2017'nin özellikleri neler olacak?
2017 model Toyota Corolla'larda bir süre önce lanse edilen C-HR modelinde olduğu gibi Keen Look yani keskin bakış dizayn felsefesi öne çıkacak. Ayrıca Toyota'nın Under Priority dediği 'öncelikli' tasarım felsefesi de yeni Corolla da dikkat çekecek.

2017 model Toyota Corolla ne zaman piyasaya çıkacak? - Resim : 1

SERT DELİKANLI YENİ COROLLA
Önden bakıldığında sert çizgileriyle dikkat çekecek olan Toyota Corolla 2017 modelinin bir önceki versiyona göre daha agresif bir görüntüye sahip olduğunu söyleyelim. Bu muhtemelen Toyota Corolla'da daha erkeksi çizgileri özlemiş olan erkek sürücüler açısından cazip bir nokta olacak.
LED farlarının yeniden tasarlandığı dikkat çeçen yeni Corolla'da hafif alaşımlı cantlar kullanılmış. Kaputta önceki versiyonlara göre daha ince olan krom detaylar ise gözden kaçmıyor.
Arka bölümde yeni led farlarına ve krom kaplamaya sahip olacak.Ayrıca krom kapı kolları ile donatılan 2017 Toyota Corolla, 16 ve 17 inçlik alaşım jantlar ile yollara çıkacak

2017 model Toyota Corolla ne zaman piyasaya çıkacak? - Resim : 2

Yeni Corolla'da yan çizgilerde ise radikal bir değişiklik yok.
İç kabinde Toyota Touch 2 adını verdiği bilgi-eğlence ekranının yeniden konumlandırıldı görülüyor. Klima kontrol panelinin de daha derli toplu bir yerde konumlandırıldığı görülüyor. Air condition ızgaraları da hem sürücü hem de yolcu açısından daha efektif bir hale getirilerek tasarımla uyumlulaştırılmış.

DIŞI SERT SÜRÜŞÜ YUMUŞAK OLACAK
Sürüş konforu daha yumuşak amortisörler ve yaylar ile daha yumuşak bir sürüş deneyimine evrilmiş durumda. İsolasyonun güçlendirildiği iç kabinde artık ses yalıtımı eskisinden çok daha iyi ve sürüş artık daha gürültüsüz diyebiliriz.
Hidrolik direksiyon sisteminde de oldukça güçlü iyileştirmeler var.

2017 model Toyota Corolla ne zaman piyasaya çıkacak? - Resim : 3

BİLİNMEYEN TEK NOKTA ŞANZIMANI
Piyasadaki mevcut Toyota Corolla halen Dual VVT-i motor kullanıyor. Bu motorun 1.6 ve 2.0 olmak üzere dört silindirli sıralı versiyonları var. Fakat 2017 model Corola'nın nasıl bir motorla pazara çıkacağı ve hangi versiyonlarının olacağı henüz muamma. Fakat beklentiyi söylemek gerekirse 1.6 litrelik 6 sıralı manuel ve 7 sıralı CVT şanzımanlar ağırlıkta. 2.0 versiyonlarda ise doğrudan CVT şanzıman beklentisi hakim.