70 milyon hayal oldu

İngiliz ve İtalyan basınından Fenerbahçelileri üzecek haberler yapıldı..

70 milyon hayal oldu

Fenerbahçe'ye kiralık oyunculardan kötü haber... İngiliz ve İtalyan medyası, West Ham United'in Emmanuel Emenike'yi Roma'nın da Salih Uçan'ı sezon sonunda geri göndereceğini yazdı. Daily Star gazetesi, West Ham'ın sarı-lacivertli kulüpten ara transferde 5 aylığına kiraladığı Emmanuel Emenike için sözleşmede yazan 11 milyon euro'luk satın alma opsiyonunu kullanmayacağını duyurdu. Emenike'nin Premier Lig'de 10 maçta ilk 11'de oynaması halinde bu madde otomatik olarak devreye girecekti. Corriere dello Sport ise, Roma'nın PSG'den kiraladığı Digne ve Fenerbahçe'den kiraladığı Salih Uçan için aynı şekilde satın alma opsiyonlarını kullanmayacağını belirtti.

AS ROMA PİŞMAN!

Roma, Salih'i 2014 yazında 4 milyon 750 bin euro karşılığında 2 yıllığına kiralamıştı. Başkent ekibi, bu sezon dolacak süre sonunda 11 milyon euro ödeyerek Salih Uçan'ın bonservisini alma opsiyonuna sahipti. West Ham ve Roma, sözleşmedeki opsiyon maddelerini devreye soksaydı Fenerbahçe'nin kasasına toplam 22 milyon euro (yaklaşık 70 milyon TL) girecekti.

KULÜBEDEN ÇIKAMADI

Salih Uçan'ı yeteneklerine bakarak 'geleceğin yıldızı' olarak düşünüp, kadrosuna katan Roma, pişman oldu. 22 yaşındaki Uçan, İtalyan ekibinde ilk sezonunda 5 maçta şans bulabilirken, 1 asist yaptı. Bu sezon da çoğu kez kadro dışı kalan Salih, şu ana kadar 6 karşılaşmada oynadı ve yine 1 asist yaptı. Roma'nın umudunu kestiği Salih için ödediği 4 milyon 750 bin euro'yu 'yaktığı' belirtildi.