A milli futbol takımı Euro 2016'dan elendi mi?

İrlanda'nın İtalya'yı son dakika golüyle yenmesi, Belçika-İsveç maçından istediği skoru alan A Milli futbol takımımızı Euro 2016'nın dışına itti. Türkiye elendi!

A milli futbol takımı Euro 2016'dan elendi mi?
Türkiye A Milli Futbol takımı İrlanda'nın İtalya'yı 1-0 yenmesi sonucu Euro 2016 Futbol Şampiyonas'ında bir üst tura çıkamayarak turnuvaya veda etti.
Türkiye'nin en iyi üçüncü olarak bir üst tura çıkabilmesi için İrlanda ve İsveç'in puan alamaması gerekiyordu. Belçika İsveç karşısında 1-0'lık skorla öne geçtikten sonra tam TÜrkiye turnuvaya devam ediyor heyecanımız zirve yapmışken saniyeler sonra İrlanda İtalya maçından şok bir haber geldi. Maçın son dakikalarında İrlanda İtalya'ya bir gol attıı ve maç bu skorla sonuçlandı.

Bu skor A Milli Furbol takımımızın Euro 2016'da en iyi üçüncüler arasına girme planını suya düşürdü ve İrlanda adını en iyi üçüncüler arasına yazdırarak üst tura çıkmaya hak kazandı.

A milli futbol takımı Euro 2016'dan elendi mi? - Resim : 1

D Grubu'ndaki ilk iki maçında önce Hırvatistan'a 1-0, ardından İspanya'ya 3-0 mağlup olan Türkiye, gruptaki son karşılaşmasında Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yenerek "en iyi üçüncü" olarak üst tura yükselme umutlarını sürdürmüştü.
F Grubu'nda Macaristan ile Portekiz'in 3-3 berabere kalmasının ardından gözlerini E Grubu'nu çeviren A Milli Futbol Takımımız, Belçika'nın İsveç'i 1-0 mağlup etmesine rağmen, İrlanda'nın İtalya'yı son dakikalarda gelen golle 1-0 yenmesinin ardından EURO 2016 hayallerinin sonuna gelmiş oldu.
Türkiye'nin bir üst tura yükselmesi için İtalya ve Belçika'nın yenilmemesi gerekiyordu.