ABD'de ilginç kampanya! 20 dolarda ilk kez

ABD'li kadın aktivistler 20 dolarlık banknotun üzerinde yer alacak 'yeni yüz'ün kadın olması için bastırıyor. Aktivistler baskın çıkarsa yeni 20 dolarlarda ilk kez bir kadın yer alacak.

ABD'de ilginç kampanya! 20 dolarda ilk kez

ABD'de bugünlerde 20 dolarlık banknotun üzerinde yer alacak 'yeni yüz'le ilgili ilginç bir kampanya sürüyor. Kadın aktivistlerden oluşan bir grup, ülkenin yedinci başkanı Andrew Jackson'ın yerine geçecek ünlü yüzün kadın olması yönünde bastırıyor, hatta bu konuda bir oylama yapılıyor.
ABD tarihinin edebiyat, sosyal ve siyasal hayatından güçlü aktivist kadınları listeleyen 'womenon20s.org' adlı oluşum bu konuda 100 bin imza toplayabilirse, önerilerini Beyaz Saray'a taşıyacak ve Başkan Barack Obama'dan destek isteyecekler. Oluşumun kurucusu Barbara Howard bu konuda büyük çaba harcarken, tasarının duruyurulması için de çeşitli kampanyalar yürütüyor. Grubun öneri listesinde kölelik karşıtı oluşumun simgesi haline gelen Harriet Tubman'dan, ünlü kadın hakları savunucusu Alice Paul'a kadar toplam 15 isim var.
LİSTEDE KİMLER VAR?
İşte kadınların hazırladığı tasarıda yer alan o isimler: Elizabeth Cady Stanton, Susan B. Anthony, Harriet Tubman, Rosa Parks, Sojourner Truth, Alice Paul, Patsy Mink, Margaret Sanger, Clara Barton, Shirley Chisholm, Rachel Carson, Frances Perkins, Betty Friedan, Barbara Jordan, Eleanor Roosevelt.