AK Parti'nin yeni genel başkan adayı Binali Yıldırım oldu

AK Parti'de Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığı bırakma kararının ardından teamül yoklamasında yüzde 80 oy çıkan Binali Yıldırım yeni genel başkan adayı olarak açıklandı

AK Parti'nin yeni genel başkan adayı Binali Yıldırım oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'dan devraldığı genel başkanlık bayrağını taşıyacak olan isim belli oldu. AK Parti'nin 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olan İkinci Olağanüstü Büyük Kongre'sinde genel başkan adayı, teamül yoklamasında yüzde 80 oy alan Binali Yıldırım olarak belirlendi. Binali Yıldırım'ın ismini açıklayan isim Parti Sözcüsü Ömer Çelik oldu.

Ömer Çelik, konuşmasına 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak ve şehitlere anarak başladı ve hemen sonrasında AK Parti'nin yeni genel başkanı adayı olarak Binali Yıldırım'ın ismini açıkladı.

AK Parti'nin kurucu genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saygılarını ileten Çelik, "Artık bu soruya son noktayı koyma zamanı gelmiştir. Sayın cumhurbaşkanımız ile AK Parti kadroları arasında bir milim mesafe yoktur. Bundan sonra da olmayacaktır. AK Parti deyince dünya markası olmuş bir siyasi partiden söz ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Binali Yıldırım'ı açıklayan Çelik, "Başarıları ile hizmetleri ile milletle beraber siyaset yapan çok değerli bir devlet adamı olarak bugünlere gelmiştir. Şimdi AK Parti genel başkanlığına adaylığı büyük bir mutabakatla ortaya çıkmıştır. Kendisini kutluyoruz. Bütün arkadaşlarımız adına kendilerine hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

http://www.f5haber.com/yeni-kabinede-kimler-olmayacak-iste-ustu-cizilen-bakanlar-fotogaleri-11203

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?

4 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra AK Parti kongresinin toplanacağı ve Ahmet Davutoğlu'nun da bu kongrede aday olmayacağı öğrenilmişti. Bu görüşmenin ertesi günü toplanan MYK'nın ardından Davutoğlu kararını düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurmuştu.

Kongre kararının alınmasının ardından AK Parti teşkilatı ve milletvekilleriyle temayül yoklaması yapıldı. Kapalı zarf ile "Genel başkan kim olsun" sorusu yöneltilirken sonuçların Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de istişare edildiği belirtildi.

AK Parti'nin yeni genel başkan adayı Binali Yıldırım oldu - Resim : 1


ÜÇÜNCÜ GENEL BAŞKAN

Açıklanacak yeni genel başkan adayı, 2. Olağanüstü Büyük Kongre'de seçilmesi durumunda Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nun ardından AK Parti'nin 3. genel başkanı olacak.

Binali Yıldırım kimdir?

Binali Yıldırım, 20 Aralık 1955 tarihinde Erzıncan Refahiye’de dünyaya geldi. Baba adı Dursun,anne adı Bahar’dır. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşave Deniz Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu ve aynı bölümdeyüksek lisans yaptı. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa veDeniz Bilimleri Fakültesi’nde asistan ve araştırma görevlisiolarak çalıştı.

Binali Yıldırım albümü

1978 – 1993 yılları arasındaTürkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi’ndeçeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.

1990 – 1991 yılları arasındaİsveç’te bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü’ne (IMO)ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve MalGüvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. Bu eğitimsırasında toplam 6 ay İskandinavya ülkeleri ve Avrupa’daçeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ilebirlikte kontrollerde bulundu.

1994 – 2000 yılları arasındaİstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleriİşletmeleri’nde (İDO) Genel Müdürlük görevi yaptı. Bugörevi sırasında İstanbul’da toplu taşımacılığın denizkaydırılması yönünde önemli projelere imza attı. Baştaİstanbul – Yalova ve Bandırma hatlarının açılarak, AdnanMenderes ve Turgut Özal hızlı feribotlarının sefere konulmasıolmak üzere İstanbul’a kazandırılan toplam 29 iskele/terminal,22 deniz otobüsü ve 4 feribotla İDO’yu alanında dünyanın enbüyük şirketleri arasına soktu.

1999 yılında deniz toplu taşımacılığıve turizme katkılarından dolayı uluslararası “Skal Kulübü”tarafından verilen kalite ödülüne layık görüldü.

3 Kasım 2002 genel seçiminde AK Partiİstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girerek, 58. ve 59. AKParti hükümetlerinde Ulaştırma Bakanı olarak görev aldı.

22 Temmuz 2007 genel seçiminde AKParti Erzincan milletvekili seçildi ve 60. AK Parti hükümetindeUlaştırma Bakanı olarak kabinedeki görevine devam etti.

12 Haziran 2011 genel seçiminde AKParti İzmir milletvekili seçildi ve 61. AK Parti hükümetindeUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak kabinedekigörevine devam etti.

Öncüllerinden farklı olarak, 11 yılüst üste görev olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en uzun süreli görev yapan Ulaştırma Bakanı oldu.