Bitcoin 8100 doları aştı

Bitcoin dün gece yeni bir rekora imza attı ve 8100 dolardan işlem gördü. Peki şu an bitcoin ne kadar? 1 bitcoin kaç TL'den satılıyor? Bitcoin'de son durum haberimizde...

Bitcoin 8100 doları aştı

1 bitcoin kaç TL? Haberi hazırladığımız dakikalarda 1 bitcoin'in değeri 30 bin 650 TL'ydi. Peki bitcoin haftaya nasıl başladı? Bugüne kadar değeri nasıl seyretti?

12 Kasım Pazar günü en dip noktayı gören bitcoin 23 bin 685 TL'ye kadar indi. Ardından 13 Kasım itibariyle yükselişe geçen bitcoin, takvimler 15 Kasım'ı gösterdiğinde 27 bin 732 TL'ye kadar çıktı.

Bu sabah ise 1 bitcoin 40 bin 650 bin TL'de kaldı. Ancak Dün akşam saatlerinde bitcoin yeni bir rekor kırarak 8100 doları da aştı, 1 bitcoin'in fiyatı 31 bin.

BITCOIN NEDEN DALGALANIYOR? SEBEBİ BITCOIN CASH Mİ?

Bitcoin dünyanın en büyük sanal birimi; ancak son aylarda ciddi sıkıntılar yaşıyor; zira bu hafta başına kadar oldukça fazla değer yitiren bitcoin'in karşısında hızla popülaritesi artan bir bitcoin cash var. Peki bitcoin cash nasıl ortaya çıktı?
Geçtiğimiz aylarda kripto paraların en popüleri olan bitcoinden bir ayrılan bitcoin cash çatallanma yaşadı.

Bu çatallanmanın ana nedeni madencilik protokolünün güncellenmesini sağlamaktı ve görünüşe göre başarıyla tamamlanmış görünüyor. Yeni zincirde 6 blok oluştuğu saatlerde eski zincirde yeni blok oluşmamış olması ve bütün zincirin beraber güncellenmesinin eski zincire bağlı yeni bir kripto para oluşmayacağı anlamına da geliyor.

Kripto para dünyasının heyecan ve merak içinde beklediği SegWit2X‘e kadar uzanıyor bu bölünmenin nedenleri. İptal olan SegWit2X sonrası bir çok yatırımcı alternatifler ararken tercihlerini bitcoin cash olarak kullandı. Üstelik bitcoin cash tercihinde bulunanlar sadece yatırımcılar değildi.

SegWit2X’i gerçekleştirmek isteyen New York uzlaşmasını imzalayan taraflar da yatırımlarını ve madenci güçlerini Cash’e doğru yönlendirdiler ve eğer takip ettiyseniz bitcoin cash bir anda 600 dolar değerinden 2.500 dolara kadar çıktı.

Tabii bu kadar madenci Bitcoin Cash’e yönelince artan değeriyle beraber madencilerin ödül kazanması (coin’ler) da zorlaşmış oldu. Aynı zamanda bitcoin tarafında ise ciddi bir düşüş yaşandı ve 5.400 dolar seviyelerine düşen bitcoinde yüz binlerce işlem birikti ve madencilerin ödül kazanması kolaylaştı.

Bunu gören bir grup madenci ise tekrar taraf değiştirdi ve bitcoin madenciliği yapmaya başladı.

(Hürriyet)