CAS’tan Fenerbahçe'ye tazminat müjdesi

Fenerbahçe'ye Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'tan sevindirici haber geldi.

CAS’tan Fenerbahçe'ye tazminat müjdesi

Shakhtar Donetsk ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında rakibin, dopingli çıkan oyuncusu Fred'i oynatmasına itiraz edip konuyu UEFA'ya sonra da CAS'a taşıyan F.Bahçe'ye müjdeli haber geldi.

FIFA Disiplin Komitesi'nin Fred'e 1 yıl ceza vermesi üzerine CAS, UEFA'ya sarı-lacivertli kulübe tazminat ödemesi konusunda tavsiyede bulundu.

Rusya basınına konuşan Shakhtar Donetsk CEO'su Sergei Palkin; "Haberler doğru. Sonuçlar pozitif. Ancak, kulüp olarak UEFA'dan gelecek resmi evrakları bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu ise, o dönem Fenerbahçe maçından sonra düzenlenen basın toplantısında, Fenerbahçe karşısında görev verdiği Fred'in durumuna ilişkin "Komplike bir şey yok. Fred'in oynamaması tavsiyesinde de bulunmuşlardı. Bu, gayri resmi bir tavsiyeydi. Bu bir testti. Onunla ilgili resmi bir karar mevcut. Muhtemelen doktorun sorumlu tutulması gerekiyor. 13 kilometre koşan bir futbolcunun herhangi bir ilaca ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Umarım ikinci testi geçecektir" yorumunu yapmıştı.

(Fotomaç)