Cumhurbaşkanı Erdoğan ödül töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ödül töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ödül töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ödül töreninde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar:

Aziz Sancar Nobel Ödülü aldı. Bundan gurur duyduk.Daha çok bilim adamımız olması gerekiyor, bize yakışan budur.
Bizim istikrar konusunda sıkıtımız var. 13 yılda katettiğimiz mesafe bu mücadelede faydalı oldu.

Bilimde çıtayı yükseltmemiz gerekiyor. Siz bilim adamlarına güveniyorum. Devlet olarak elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim.

Destek verilen proje sayısında 5 kata yakın artış olurken, destek miktarı 17 kat artmıştır. Önümüzdeki dönemde bu çalışmaları teşvik etmeyi sürdüreceğiz.

Ülkemizin geldiği noktadan bihaber yaşayanlar, eski türkiye'nin standartları ile düşünüldüğünde elbette bu hedefleri anlamak zordur.

Türkiye'nin dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmesi, yılda 500 milyar dolar ihracat hedefi, bunun onda birini görmemiş olanlar için elbette inanılması güç hedefti. Geçtiğimiz yıl yaptığımız 159 milyar dolarlık ihracatla bu hedefe doğru ilerliyoruz.

Kendi kendine yeterli olan bir ekonomi olacağız.

Yaşadığımız tecrübeler ve ortaya çıkan birikim ile sıkıntıları geride bırakmaya başladık. Küreselleşme olgusunu gözardı etmiyoruz. 2008 yılında Avrupa ve ABD'e yaşanan finansal kriz tüm dünyayı etkiledi. Dünyanın herhangi bir yerinde olan olay kalanını da etkiliyor. Bakın Suriye'de olan olay tüm dünyayı etkiliyor.

Biz 2 milyon 200 bni insana ev sahipliği yaparken Batılılar gibi bağırıp çağırmıyoruz.

Güçlü bir ekonomi ve toplum yapısına sahip değilseniz, sorunlarla başa çıkamazsınız. Hamdolsun güçlüyüz ve bunlara katlanıyoruz. Avrupa bizden daha güçlü ancak onlarda bizdeki ensar kültürü yok.

Tarihin ve coğrafyanın üzerimize yüklediği bu yüksten kurtulmamız imansız, o yüzde kadını erkeği hep birlikte çalışacağız.
Bilim adamlarımızı tebrik ediyor, onlara çalışmalarını sürdürüken katkıda bulunan eşlerine ve yavrularına teşekkür ediyorum.