Dolar ne kadar oldu? (23/10/2015)

Avrupa Merkez Bankası'nın dünkü açıklamaları piyasaları olumlu etkilemeye devam ediyor

Dolar ne kadar oldu? (23/10/2015)

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) euro bölgesinde düşük enflasyon ile mücadele için yeni parasal genişleme adımlarının sinyalini vermesi, gelişmekte olan ülke para birimlerinde risk iştahını arttırması TL'deki dünkü değer kazançlarının bu sabah da devam etmesini sağladı.

ECB Başkanı Mario Draghi, dün düşük enflasyon ile mücadele etmek için alınabilecek önlemleri Aralık ayında gözden geçirilebileceğini ve merkez bankasının bu ay mevduat faizini daha da düşürmeyi değerlendirdiğini belirtti.
Euro/Dolar iki ayın en düşük seviyesine gerilerken TL'nin Euro karşısındaki değer kazancı ise parite etkisiyle daha belirgin hissedildi. TL'nin dolar karşısındaki bir günlük değer kazancı yüzde 1'i aşarken euro karşısındaki kazanç ise yüzde 3.5'e yaklaştı.

Dün ECB kararı öncesi 2.8950'li seviyelerde olan ve akşam saatlerinde 2,87 TL civarına kadar gerileyen Dolar, bu sabah güne 2,8660 TL seviyesine gerileyerek başladı.

Hareketin en belirgin hissedildiği euro ise dün güne başladığı 3,28 TL'li seviyelerden 3.20'lere gerileyerek dünü tamamladı. Euro bu sabah ise aynı saatte düşüşünü sürdürerek 3,1850 TL'ye indi.

BORSADA YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR
Borsa İstanbul güne yüzde 0,79'luk artışla 80 bin 892 puandan başladı.