Merkez Bankası, Türk lirası mevduatların cazibesini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler hayata geçirdi. Bu adımların ardından TL mevduat faizlerinin yükselip yükselmeyeceği ve 1 milyon TL’nin aylık getirisinin ne kadar olacağı merak ediliyor. İşte son gelişmeler ve detaylar...
Ekonomi
Mahfi Eğilmez, faize yönelik uyarısını yinelerken, bu kez Çin atasözüyle anlattı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulunu kabul etti.
Gelir İdaresi Başkanlığı, bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin 13 Eylül Cuma günü sonuna kadar uzatıldığını bildirdi.
TÜİK'in 2 Eylül Pazartesi günü açıklayacağı Türkiye Ekonomisinin 2. çeyrek büyüme rakamlarında beklentiler belli oldu. Türkiye ekonomisinin Nisan-Mayıs-Haziran'ı kapsayan 2. Çeyrekte yüzde 3 ila 3,2 arasında büyümesi bekleniyor.
Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisindeki kilometre taşlarından HÜRKUŞ, ilk uçuşunun ardından gökyüzünde 5 bin saate ulaştı.
Borsa İstanbul'da cuma gününün 30 Ağustos Zafer Bayramı olması nedeniyle resmi tatil sayıldığından bugün yapılacak işlemlerin takası pazartesi günü gerçekleşecek.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, ABD'de gerçekleştirilen Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu kapsamında ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ile bir araya geldi.
Gram altın fiyatına kuru kayısı satışı, Ticaret Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Kapalıçarşı'da bir işletmenin kuru kayısının kilosunu 2 bin 680 liradan sattığı tespit edildi. Denetim sonucunda ürünlerin faturalarının da olmadığı öğrenildi.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), kapatılan İstanbul Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı'nın görev ve yetkilerinin, 1 Eylül itibarıyla faaliyete başlayacak Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Müdürlüğünce yürütüleceğini bildirdi.
Cevdet Yılmaz, temmuz ayında yüzde 13,8 artarak 22,5 milyar dolar olarak gerçekleşen ihracatın, tüm zamanların en yüksek temmuz ayı ihracat değeri olduğunu açıkladı. Yılmaz cari açık başta olmak üzere risklerin azaldığına dikkat çekti
San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, faiz oranlarını düşürmek için "zamanın geldiğini" ve muhtemelen borçlanma maliyetlerinde çeyrek puanlık bir indirimle başlanacağını söyledi.
Yüksek faiz, krediye erişim sorunları ve yüksek enflasyon derken hem bireyler hem ticari işletmelerin nakit akışları bozuldu. Bankaların takipteki alacaklarında da özellikle son 3-4 ayda hızlı bir artış söz konusu. Uzmanlar batık kredilerin önümüzdeki dönemde artmasını bekliyor.
Merkez Bankası verilerine göre ağustos ayında 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentileri, piyasa katılımcıları için 1,3 puan azalarak yüzde 28,7 seviyesine, reel sektör için 1,2 puan azalarak yüzde 53,8 seviyesine geriledi.
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, ilk faiz indirimini 250 baz puan ile kasım ayında beklediklerini açıkladı. Enflasyonu düşürmek pahasına bedel ödeneceğini belirten Aran, kredi kartı alacaklarındaki artışa dikkat çekti.