Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Gebze'de bir Bilişim Vadisi kurmak için çalışmalar sürüyor" dedi.
Ekonomi
Başbakan Yıldırım, 18 yıl kalan tersanelerin kira sürelerinin sıfırlanarak tekrar 49 yıla çıkarılacağı müjdesini verdi.
Başbakan Binali Yıldırım’ın hafta başında açıkladığı Orta Vadeli Program’ın detayları belli oldu. Programda 2019 yılına kadar 2.6 milyon kişiye iş öngörülüyor.
Başbakan Yardımcısı Şimşek, Uluslararası Para Fonu-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları çerçevesinde Washington temaslarını sürdürüyor.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Önümüzdeki dönemde, vergi borçlarını hiç aksatmadan günü gününe ödeyen vatandaşlarımıza, vergi kayıtlarında da herhangi bir sorunları yoksa gelir veya kurumlar vergisinde indirim getireceğiz" dedi.
Mobilya ve beyaz eşyada da yerli üretime öncelik verilerek bu sektörlerdeki ürünlerde taksit sayısının 9 ay sınırının, 36 aya çıkarılması planlanıyor.
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov, Gazprom'un Türk partnerleri ile Türk Akımı projesinde aktif olarak işbirliği yaptığını ve yakın zamanda yeni haberlerin olacağını bildirdi.
THY, 30 Ekim 2016-25 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek seferlere ait saatleri Türkiye çıkışlı ve Türkiye varışlı bir saat ileriye alacak.
Kalkınma Bakanı Elvan, Moody's kararı sonrası Türkiye'ye net 604 milyon dolarlık para girişi olduğunu açıkladı. Elvan, piyasalardaki dalgalanmanın kısa süreli olacağını belirtti.
Maliye Bakanı Naci Ağbal "Hedefimiz 2017 yılında yüzde 4,4 büyümeyi yakalamak" dedi.
Hükümetin Türk ekonomisi için planladığı Orta Vadeli Program'ı (OVP) Resmi Gazete'de yayımlandı. 2 yıllık dönem sonunda enflasyonun yüzde 5'e, işsizliğin ise 9,8'e düşmesi planlanıyor.
"Belediyeler artık ekmek üretmeyecek, satmayacak" haberlerine TESK'ten tepki geldi. TESK yetkilileri haberin gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Türkiye’de 15-29 yaşındaki nüfusun yüzde 28.4’ü ne istihdama katılıyor ne de okulda ya da dışarıda eğitim alıyor. Bu gençlerin kullanılmayan üretkenliklerinin maliyeti 25 milyar dolar.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, büyüme ve cari açık üzerindeki olumsuz etkilerin bir bölümünün Rusya ile ilişkilerin düzelmesiyle gelecek yıl kaybolacağını ifade etti.
Ulaştırma Bakanı Arslan Mahmutbey gişelerindeki çalışmaların 45 gün içerisinde bitirilereceğini açıkladı.