Türk Patent Enstitüsü'ne (TPE) bu yılın ilk üç ayında 3 bin 223 patent başvurusu yapıldı. Endüstriyel tasarım kapsamında ise aynı dönemde, 11 bin 377 başvuru alındı.
Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı, kurumun yeni yol haritası hakkında ipuçları verdi. Murat Çetinkaya'nın mesajlarında faizde indirim isteyen reel sektör ile işbirliği ve para politikasında daha da sadeleşme konuları öne çıktı. Enflasyon tahmininde ise değişiklik yok.
Axis İstanbul’da A Plus Ofisler Metrekare Başına 20 DOLAR Kira Garantili! 1 Yıl Boyunca 20 Dolar Kira Garantisi
Akkuyu Nükleer AŞ’deki finansman krizini aşmak için ortaklık formülünü gündemine alan Rusya, Ankara’da şirketlerle görüşüyor
TÜSİAD Yönetim Kurulu, TBMM Başkanı’nın laiklik ilkesinin yeni Anayasa’dan çıkarılması önerisi ile ilgili bir açıklama yaptı.
Akaryakıt dağıtım şirketleri, bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 6, motorine ise 7 kuruş zam yaptı.
İş gereği çalışana verilen aracın trafik cezası ve telefonun limit aşımı genelde ücretten kesiliyor. Ancak bunun için işverenler çalışandan yazılı onay almayı unutmamalı
AB: Türkiye tüm kriterleri yerine getirdiğinde vize serbestisi sağlanacak
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) malvarlığına el koyma kararıyla ilgili CHP'nin açtığı davada kararını açıkladı. Karara göre Türkiye, CHP'ye 1 milyon euro ödeyecek
Japon otomotiv devi Mitsubishi Motors, 1991’den bu yana yakıt testlerinde manipülasyon yaptıklarını açıkladı.
3 yaşın altındaki bir çocuğu evlat edinen kadın ya da erkek memur, 8 hafta doğum izni ve 24 aya kadar ücretsiz izin alabilecek.
Mülteci veya ikincil koruma statüsü sahibi kişiler statü almasından itibaren bağımlı veya bağımsız olarak çalışabilecek.
Bağ-Kur’lu işverenlere iyi haber geldi. Çalışanlarının primlerini düzenli ödeyen Bağ-Kur'lu işverenlere destek geliyor.
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, çiftçiden esnafa kadar birçok kesime yönelik devlet desteklerini yeniden düzenleyeceklerini açıkladı. Üretimi artıracak, reel sektörü artıracak, yatırımları teşvik edecek yeni bir yapılanmaya gidileceğini belirten Elvan, 'hibe yerine cazip, sıfır faizli kredi' sistemine geçmek istediklerini söyledi.
Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı (Rosselhoznadzor), Türkiye'den getirilen 14 ton marulu geri gönderdi.