EPDK denetimlerinde yeni dönem başlıyor

EPDK denetimlerde yeni bir yapılanmaya gidiyor. Kendi bünyesindeki Denetim Dairesi Başkanlığı'nda dört piyasayı ayrı ayrı denetleyecek grup başkanlıkları oluşturuldu.

EPDK denetimlerinde yeni dönem başlıyor

EPDK'dan yapılan açıklamaya göre, EPDK bünyesindeki Denetim Dairesi Başkanlığı'nda dört piyasayı da ayrı ayrı denetleyecek grup başkanlıkları oluşturuldu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, bazı elektrik dağıtım şirketlerinin kesinti kayıtlarının yetersiz olduğunu, doğru kayıt yapamadıklarını, kontrol edilmeyeceği zannı ile verileri kendi lehlerine değiştirdiklerinin yapılan denetimler sonucu tespit edildiğini belirterek, denetimlerin süreceğini söyledi.

Yeni yapılanma ile özellikle elektrik dağıtım şirketlerinin hizmet kalitesi ve tüketicilere karşı yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğinin etkin bir şekilde denetleneceği kaydedilen açıklamada, dağıtım şirketleri ile birlikte görevli tedarik şirketleri hakkında da daha etkin inceleme ve denetimin yapılacağının vurguladı.

"Özellikle yüksek fatura şikayetleri, güvence bedeli iadeleri, abonelik başvurularında yaşanan sıkıntılar, tüketicilere süresinde cevap verilmemesi, serbest tüketicilerin tedarikçi değişiminde yaşadığı zorluklar gibi konular hakkında da etkin inceleme ve soruşturma süreçleri yürütülecek" denilen açıklamada, "Öte yandan denetim süreçleri devam eden dağıtım ve görevli tedarik şirketleri hakkındaki soruşturma dosyaları da çok daha hızlı bir şekilde neticelendirilecek" denildi.
EPDK Başkanı Yılmaz, 2016'da tüm elektrik dağıtım şirketlerinin sorumluluklarını yerine getirmek için bütün kabiliyetlerini oluşturmuş olması gerektiğini anımsatarak, bazı dağıtım şirketlerinin kesinti kayıtlarının yetersiz olduğunu, doğru kayıt yapamadıklarını, kontrol edilmeyeceği zannı ile verileri kendi lehlerine değiştirdiklerini yapılan denetimler sonucu tespit ettiklerini kaydetti.

Hizmet kalitesi yükümlülükleri yerine getirmeyen şirketlerin cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını ifade eden Yılmaz, "Denetimlerimiz sahada da yoğun bir şekilde sürecek. Elektrik dağıtım şirketleri yükümlülüklerini yerine getirmez, vatandaşı mağdur ederse bu durum ceza olarak tarifeye yansıyacak. Tabii vatandaşa kaliteli hizmet sunan dağıtım şirketleri de bunun ödülünü yine tarifede bulacak" dedi.