Erdoğan 'Barışmam' dedi

Başbakan'dan bir de düşük gelirlilere müjde var...

Erdoğan 'Barışmam' dedi

Başbakan Erdoğan, NTV canlı yayınına katıldı, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan'ın sözlerinden ekonomiye dair satır başları şöyle:

Başbakan Erdoğan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 'zenginlerden daha çok vergi alınacağı' sözlerini doğruladı.

Konuyla ilgili düzenlemelerin yapıldığını kaydeden Erdoğan, "Arkadaşlar o çalışmaları yapıyorlar. Yani çok kazanan çok verecek, az kazanandan daha az almanın esası bu. Bu işi gelişmiş ülkeler böyle yapıyorlar. İnşallah atacağımız adımlarla ve ataklarla çok daha süratle gelişeceğiz. Onun için tabii çok kazananlar da bundan biraz rahatsız olacaklar öyle zannediyorum ama rahatsız olmasınlar. Çünkü kazanan bu ülke ve millet olacak, bu ülke güçlendikte onlar daha da sadece ulusal bazda değil uluslararası bazda daha da güçlenecek" değerlendirmesini yaptı.

'DERECELENDİRME KURULUŞLARIYLA BARIŞMAM'

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin notunun artırılmasına rağmen, kredi derecelendirme kuruluşlarıyla 'barışmayacağını' söyledi.

Bu kuruluşların siyasi olduğunu ifade eden Erdoğan, "Yunanistan batmış durumda 6 puan birden yükseltiyorlar. Türkiye'nin puanını gıdım gıdım yükseltiyorlar. Bunlar samimi değiller. Adalarını satan ülkenin kredi puanını hala 6 basamak yükseltiyorlar" ifadelerini kullandı.