`Faiz oranları yüzde 1`in altına iner`

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yakın vadede konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1`in altına ineceğini düşündüğünü söyledi.

`Faiz oranları yüzde 1`in altına iner`

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yakın vadede konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1'in altına ineceğini düşündüğünü söyledi.

Kurum, Artaş İnşaat'ın Emlak Konut GYO güvencesiyle Başakşehir'de hayata geçireceği "Avrupa Konutları Başakşehir" projesinin lansman töreninde konuştu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bugün gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz indirimi kararı çıkması halinde konut kredisi faiz oranlarında ne gibi gelişmeler beklediğine ilişkin bir soruya karşılık Kurum, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim beklentimiz faiz indirimi yönünde. Arkadaşlar tabii şu algıyı da vermememiz lazım; faizlerin dünden bugüne bir anda inip çıkma ihtimali yok. İnsanları beklentiye sokarsak iş farklı bir boyuta gidebilir. Kurulun faizi indireceği yönünde herkesin beklentisi var. Bu faiz indikten sonra da süreç içerisinde piyasa zaten faizi ortalama olarak 1'in altına çekecektir diye düşünüyoruz. İlerleyen süreçte bu daha da azalabilir veya artabilir. Ama bütün piyasayı da faiz inecek diye bir beklentiye sokarsak bu yanlış bir boyuta gider. Burada hassas olmak lazım. Ancak ben yakın vadede konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1'in altına ineceğini düşünüyorum."

Kurum, bugün çıkacak muhtemel bir faiz indirimiyle birlikte piyasanın yakın zamanda konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1 seviyesine getireceğini sözlerine ekledi.