Favori Dinlenme Yerleri'nin turizm belgesi iptal edildi!

Turizm devi Favori Dinlenme Yerleri (FVORI), Turizm Bakanlığı'ndan gelen yazıyla şok yaşadı!

Favori Dinlenme Yerleri'nin turizm belgesi iptal edildi!
Borsadaki turizm şirketlerinden Favori Dinlenme Yerleri, turizm yetki belgelerinin bakanlıktan gelen bir yazıyla iptal edildiğini açıkladı. Şirket karara karşı dava açma kararı aldı:

"Sermaye Piyasası Kurulu'ndan tarafımıza intikal ettirilen, Turizm Bakanlığı'nın 23.06.2014 tarih ve 12964 sayılı yazısına göre şirketimiz adına yapılan arazi tahsislerinin iptal edilmiş olması nedeniyle Turizm İşletme Belgemizin de iptal edildiği bildirilmektedir.
10.12.2013 tarihli Özel Durum Açıklamamız ile KAP'da duyurulan İşletme Belgesi iptali kararının yürütmesi, Antalya 2. İdare Mahkemesi'nin 20.12.2013 Tarih ve Esas No 2013/1501 Sayılı kararı ile durdurulmuştur.
Kültür ve Turizm Bakanlığı bu defa da kanaatimizce hukuki dayanağı olmayan bir biçimde, tesisimizin üzerinde yer aldığı 130 dönüm arazinin sadece 13'te 1'ine tekabül eden parsele ait arazinin tahsisinin iptal edildiği gerekçesiyle, Antalya 2. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı üzerine ihya edilen işletme belgemizi iptal etmiştir.
Daimi ve Müstakil Hak Tapumuz geçerli iken, bu tapunun tesisinde bir ara işlem olarak düzenlenmiş olan arazi tahsisinin iptal edildiği gibi kanaatimizce yanlış bir idari işleme dayalı bu işletme belgesi iptali kararı da hukuka uygun olmamıştır.
Bu idari karar hakkında yargıya başvurulacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

NATURLAND ECOPARK TARTIŞMASI YENİ DEĞİL
Favori Dinlenme Yerleri'nin devremük modelli oteli Naturland Ecopark, yıllardır tartışma yaratan tesislerden biri olarak biliniyor. Hatta Naturland Ecopark mağdurlarının Facebook sayfasıyla biraraya gerdikleri bir örgütlenme sayfası bile bulunuyor.
AK Parti iktidarı ilk göreve geldiğinde bu konuyla ilgili sorunların Başbakan Erdoğan'ın da masasına geldiği iddia edilmişti.
Favori Dinlenme Tesisleri'nde en büyük hissedar ise DOCAP Şirketler Grubu.