Galatasaray’ın tek çaresi Fenerbahçe

Mario Gomez’in golüne engel olamayan Galatasaray, iyi mücadele ettiği maçtan puan çıkaramadı.

Galatasaray’ın tek çaresi Fenerbahçe

Hafta boyu yapılan spekülasyonlara rağmen dün Türk Telekom Arena’da kıran kırana bir maç vardı. Şampiyon olmak isteyen Beşiktaş’ın önünde, ligi ilk 5 içinde (İlk 4 takım Avrupa’ya gidiyor ama Fenerbahçe kupada final oynayacağı için 5. takım Galatasaray olursa bileti kapıyor) bitirip vize almak isteyen Galatasaray vardı.Cezasını bu yıl çekmek isteyen Cimbom, net fırsatları kaçırdığı maçta Mario Gomez’in golüne engel olamadı. Aslan kazansa ligi 5. bitirmek için büyük avantaj yakalayacaktı.

KADER MAÇI 26 MAYIS’TA

Son iki hafta girilirken Avrupa yolundaki rakiplerinin (Medipol Başakşehir, Osmanlıspor ve Akhisar Belediyespor) oynayacağı zorlu maçlar sarı-kırmızılı ekibin şansını artırıyordu. Çünkü Medipol Başakşehir bugün Fenerbahçe ile,Osmanlıspor haftaya Beşiktaş ile, Akhisar Belediyespor ise haftaya Galatasaray ile oynayacaktı. Yani dün Beşiktaş’tan alınacak puan ya da puanlar Avrupa kapısını ardına kadar açacaktı. Beklenen olmadı, Galatasaray yenildi. Şimdi ligden Avrupa’ya çıkış mucizeye kaldı. Avrupa için tek yol, 26 Mayıs’ta Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’yi yenmek.

KURAL DEĞİŞMİŞTİ

UEFA İcra komitesi, 2013 yılında Avrupa Ligi’ne katılacak takımlar için yeni bir karar aldı. Bu sezon başında yürürlüğe giren yeni uygulamaya göre bir takım hem Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı hem de kupayı kazanırsa, kupa finalisti diğer takım direkt olarak Avrupa Ligi’ne katılamayacak. O’nun yerine ligdeki sıralama esas alınacak.

Kupa finalistinin Avrupa Ligi’ne katılmasını engelleyen bu uygulamaya göre Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı kazanan takım Türkiye Kupası’nı da kazanırsa, lig beşincisi Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazanıyor. Geçmişte ise Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı kazanan takım kupa şampiyonu da olursa, diğer finalist ligdeki sıralamasına bakılmaksızın Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazanıyordu.