'Gençlere 300 bin lira geri ödemesiz kredi vereceğiz'

Başbakan Davutoğlu, 'Gençlere 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin liraya kadar da geri ödemeli destek vereceğiz' dedi

'Gençlere 300 bin lira geri ödemesiz kredi vereceğiz'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni iş kuracak gençlere 50 bin liraya kadar geri ödemesiz, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi verdiklerini belirterek, 'Yeni KOBİ girişim destek programı ile 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin liraya kadar geri ödemeli kredi vereceğiz' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı KOSGEB 4. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri töreninde konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından notlar...

- Girişimcilik bizim en öncelikli maddelerimiz arasında yer almaktadır. Girişimcilerin önündeki engelleri kaldırıp girişimci havuzumuzu genişletiyoruz.

- Bizi en çok sevindiren olay, ekonomik politikalarımızın KOBİ'lerimize yansıması. Ekonominin kalbi KOBİ'lerdir. Bu nedenle G20 dönem başkanlığımızda KOBİ'lere özel önem verdik.

- KOSGEB aracılığıyla KOBİ'lerimizin ve girişimcilerimizin her zaman yanındayız. Esnafımız bizim için çok önemli.

- 81 ilimizin tamamında KOSGEB İl Müdürlükleri oluşturduk.

- KOSGEB son 12 yılda 3 milyar lira destek sağladı.

- Bu yıl destekler için ayrılan bütçeyi kullanmasında ve ek bütçe talebinde bulunmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Çünkü KOBİ'lere ayırdığımız kaynaklar ülkemize yatırım olarak dönüyor.

- Girişimcilik eğitimi alanlara çok önemli destekler ve kredi imkanları sağlıyoruz. Bu imkanlarımızın kullanılması hayati önem taşıyor.

- Son 4 yıl içinde girişimcilik eğitiminden faydalananların sayısı 380 bine yaklaştı. KOSGEB bir

- Seçim dönemlerinde gençlerimize yönelik sözleri

- Kendi işini kuran gençlere 50 bin lira hibe ve 100 bin lira faizsiz kredi desteği sözü verdik. Sözümüzü tuttuk ve uygulamaya başladık. Bir iş fikri ve projesi olan her genci bu destekten yararlanmaya davet ediyoruz.

- KOBİ girişim destek programı ile 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin liraya kadar geri ödemeli kredi vereceğiz.