Goldman: TCMB faiz indirmez

Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın perşembe günkü PPK toplantısında faiz indirime gitmesini beklemediğini duyurdu.

Goldman: TCMB faiz indirmez

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), 20 Ekim perşembe günü Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararını açıklayacak. Piyasanın beklentisi Merkez'in gecelik borç verme faizini 25 baz puan daha indirmesini ve repo faizini değiştirmemesi yönünde.

Goldman Sachs ise, şubat ayından bu yana 250 baz puan indirilen gecelik borç verme faizinin yüzde 8,25'te tutulmasını, repo faizinin yüzde 7,5 seviyesini korumaya devam etmesini bekliyor.

'Likidite tedbirlerine yönelecek'

TCMB'nin bundan sonra para politikasını gevşetmede faiz oranları yerine likidite tedbirlerine yöneleceğini düşündüklerini ifade eden Goldman Sachs, bu beklentiye neden olarak faiz koridorunun halı hazırda Türkiye'nin tarihi değerleri ve gelişmekte olan piyasaların çoğundaki koridorlarla karşılaştırıldığında oldukça sıkı hale gelmesini işaret etti.

İkinci neden olarak TCMB'nin basitleştirme stratejisine paralel olarak likiditeyi gevşetmeye başlamasını ortaya koyan Goldman Sachs, üçüncü neden olarak ise faizlerin ekonomide istikrar sağlamada artık daha az etkili hale gelmelerini gösterdi.