İstismarla suçlanan eski CEO iddiaları reddetti

Amerikan giyim şirketi Abercrombie & Fitch'in eski CEO'su Mike Jeffries ve ortağı Matthew Smith seks ticareti iddialarını reddetti. Jeffries'in avukatları iddiaların zaman aşımına uğradığını ve esassız olduğunu söyledi.

İstismarla suçlanan eski CEO iddiaları reddetti

Amerikan giyim şirketi Abercrombie & Fitch'in (A&F) eski CEO'su Mike Jeffries ve ortağı Matthew Smith dünyanın farklı kentlerinde düzenledikleri özel seks partilerinde erkekleri para karşılığı istismar ettikleri yönündeki suçlamaları reddetti.

Eski model David Bradberry ve diğerleri tarafından New York Güney Bölgesi'nde açılan dava, Jeffries ve İngiliz ortağı Smith'i seks ticareti, cinsel suiistimal ve tecavüzle suçluyor.

Jeffries'in avukatları tarafından mahkemeye sunulan belgelerde, Jeffries'in kendisine yöneltilen her iddiayı şiddetle reddettiği ve şikayetteki bariz hukuki eksikliklerin bu davanın reddini gerektirdiği belirtiliyor.

Smith adına sunulan ayrı bir hukuki belgede de iddiaların 2010 yılında meydana geldiği iddia edilen olaylarla ilgili olduğu ve 2011 yılından bu yana zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle davanın reddedilmesi isteniyor. Belgede, Smith tarafından işlendiği iddia edilen cinsel suçla ilgili herhangi bir spesifik, olgusal olayı detaylandırmadığı da belirtiliyor.

ŞİRKET SORUMLULUK KABUL ETMİYOR

Diğer bir yandan A&F'nin ise Jeffries tarafından yirmi yıl boyunca yürütülen bir "suç girişimini" finanse ettiği iddia ediliyor.

İddialara yanıt veren şirket, Ekim 2023'te BBC tarafından yayımlanan habere kadar Jeffries'e yönelik iddialar hakkında kamuya açık hiçbir şey olmadığını ve bilgisi olmadığını savundu.

A&F mahkemeye sunduğu belgelerde iddialara şöyle yanıt verdi:

"Jeffries'in BBC'nin raporlarına cevaben avukatı aracılığıyla belirttiği gibi, iddialar 'kişisel hayatıyla ilgilidir' ve -gerçekleştikleri ölçüde- A&F'deki işinden ayrı olarak gerçekleştirilmiştir."

NE OLMUŞTU?

BBC, Amerikan giyim şirketi A&F’nin eski CEO’su Mike Jeffries ve İngiliz ortağı Matthew Smith, dünyanın farklı kentlerinde düzenledikleri özel seks partilerinde erkekleri para karşılığı istismar ettiklerini iddia etti.

Mahkeme belgelerinde, Jeffries'in CEO olduğu dönemde 100'den fazla erkeğin cinsel istismara uğramış olabileceği ve genç erkeklerin Abercrombie modeli olma altında manipüle edildiği iddia ediliyor.

Geçtiğimiz ekim ayında açılan davada, A&F'nin Jeffries tarafından yirmi yıl boyunca yürütülen bir "suç girişimini" finanse ettiği de iddia edilerek, A&F'nin Jeffries'e CEO olduğu dönemde "seks ticareti girişimini" kolaylaştırmak için jet, ulaşım ve sınırsız miktarda nakit para da dahil olmak üzere kurumsal kaynaklara "sınırsız erişim" izni verdiği belirtiliyor.

İddiaları yalanlayan A&F, iddialarının ardından eski CEO Mike Jeffries'e standart emeklilik maaşının yanı sıra yılda yaklaşık 1 milyon dolar tutarındaki ömür boyu ikramiye ödemesi sağlamayı durdurduğunu açıklamıştı.