Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gitti. 61 milyondan fazla seçmen, yaklaşık 207 bin sandıkta oy kullandı.
Güncel Haberler
Türk-İş'in Açlık ve Yoksulluk araştırmasının Mart ayı sonuçlarına göre açlık sınırı 16 bin 792 TL'ye yükseldi. Böylelikle açlık sınırı 17 bin 2 TL'lik asgari ücrete yaklaştı.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bu bayram, bayramlık alışverişlerinden ikramlık alışverişlerine kadar piyasaya yaklaşık 50-60 milyar lira girmesi bekleniyor." ifadesini kullandı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Türkiye'nin üretim, satış ve rezervde dünyada ilk sırada olduğu bor madenini ekonomiye kazandırmak için Eti Maden bünyesinde nitelikli insan kaynağı ile çalışmaların devam edildiğini belirtti.
Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski Üst Yöneticisi (CEO) Sam Bankman-Fried'ın dolandırıcılık ve kara para aklama iddiasıyla yargılandığı ceza davasında 25 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verildi.
SPK, 25 internet sitesine erişimin engellenmesi için hukuki işlemlerin yapılmasına karar verdi.
Seçim ve bayram tatili nedeniyle trafik yoğunluğunun artması bekleniyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu otomobil kullanıcılarını trafikte dikkatli olmaya çağırıyor.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre yaşlı nüfusu 2023'te 8 milyon 722 bin 806 kişi oldu.
ABD eski Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya platformu Truth, Salı günü borsada işlem görmeye başladı.
6 Şubat depremlerinde ev ve iş yerleri yıkılan depremzedelere devlet yardımından yararlanmak için ek süre tanındı. Depremzedeler bugün saat 23.59'a kadar e-Devlet ya da başvuru ofisleri üzerinden başvuru yapabilecek.
Adel Kalemcilik, pay başına 5,71 TL nakit kar payı ve Anadolu Isuzu ise, pay başına 1,79 TL nakit kar payı dağıtımını Genel Kurul onayına sunma kararı aldı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Allah'ın izniyle adım adım da bunu (enflasyonu) düşüreceğiz. Bu programımızı kararlı bir şekilde uyguluyoruz. Uygulamaya devam edeceğiz" dedi.
Birleşmiş Milletler'in son raporu dünya çapında rekor miktarda elektronik atık ortaya çıktığını gösterdi. Yılda 62 milyon tonluk bu muazzam miktar, kişi başına yaklaşık 8 kilogram elektronik atığa denk geliyor.
ABD Başkanı Joe Biden, 1,2 trilyon dolarlık bütçe tasarısını imzalayarak hükümetin kapanmasını önledi.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tüketicileri ramazan ayında imalatı artan merdiven altı ürünler konusunda uyararak, "Sırf görüntüye aldanıp da bilmediğiniz yerden alışveriş yapmayın." dedi.