Türk Eczacıları Birliğince bildirilen ve il sağlık müdürlüklerince onaylanan nöbetçi eczane bilgileri, e-Devlet'te yer alacak. Vatandaşlar, nöbetçi eczanelerin adres bilgilerinin yanı sıra konum bilgilerine de kolaylıkla erişebilecek.
Güncel Haberler
Ukrayna'dan ilk tahıl yüklü geminin yarın sabah yola çıkması bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Her şey hazır durumda. Ufak tefek pürüzler var. İlk gemi yarın sabah yola çıkabilir" dedi. Milli Savunma Bakanı Akar da Ukraynalı bakanlar ile son hazırlıkları görüştü.
Trendyol ile Türk Hava Yolları iş birliğine gitti. Bu kapsamda Türk Hava Yolları yolcu programı Miles&Smiles’a dahil olan müşteriler, biriktirdikleri milleri Trendyol Hediye Çeki’ne dönüştürebilecek.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, taksimetre güncelleme bedelinin düşürülmesini talep etti.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bankalarda finansman erişiminde sıkıntı yaşandığına dair talepler var. Bütün Türkiye'nin tamamından talep geliyor. Buradan çağrıda bulunmak istiyoruz. Bankaların sıkıntılı süreci daha yapıcı olarak davranmalarını istiyoruz" dedi.
Rusya'ya mobilya ihracatı yılın ilk yarısında 2021'in aynı dönemine göre yüzde 88,1 artışla 65 milyon dolara ulaşırken, sektör temsilcileri talebin artarak süreceği görüşünde.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TMO'nun kabuklu fındıkta alan destekli olarak kilogram başına ortalama 54 lira ödeyeceğini söyledi.
Tahıl Koridoru kapsamında ilk sevkiyat Türk şirketi Polarcom’a ait olan M/V Polarnet Istanbul isimli gemi ile yapılacak.
Türkiye temsili 18 yaş üstü 800 birey ile online anket yöntemiyle yapılan araştırmada tüketicilere “son bir yıl ve son bir ayda dayanıklı tüketim ürünü alıp almadığı, yine aynı kategoride ikinci el ürün satın alıp almadığı” soruları soruldu. Satın alma yapmaktan vazgeçenlerin, ya da erteleyenlerin oranı ve bireylerin ifade, tutum ve davranışları incelendi.
Borsa İstanbul yılın ilk yarısında yüzde 38 yükselerek dünyaya fark attı. Küresel anlamda resesyon endişelerinin arttığı ikinci yarıda ise hisselerin nasıl bir performans göstereceği merak ediliyor. Son dönemde emtia fiyatlarındaki artıştan olumlu etkilenen şirketler için zorlu bir dönem olabilir. Yüksek enflasyonist ortamda kârını artıracak sektörler ise öne çıkacak gibi…
Akkuyu Nükleer AŞ, TSM Enerji İnşaat Sanayi Limited Şirketi ile sözleşme imzaladı.
İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Kazım Taycı, "İthal edilen buğdayı katma değerli ürüne dönüştürüp tekrar dünyanın 180 ülkesine ihraç ediyoruz" dedi.
Bitkisel ve hayvansal atık yağlardan biyodizel, sürdürülebilir havacılık yakıtı gibi katma değeri yüksek, standartlara uygun ürünler elde edilecek.
Tarım ürünlerinin hasattan itibaren lisanslı depolarda azami 24 ay olan depolanabilme süresi, 12 aya çekildi.
Kamu İhale Kurumu tarafından son dönemde yürütülen çalışmalar kapsamında ihalelerin e-ihale yöntemiyle yapılması, 1 Ağustos'tan itibaren kademeli olarak zorunlu hale gelecek.