İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Kazım Taycı, "İthal edilen buğdayı katma değerli ürüne dönüştürüp tekrar dünyanın 180 ülkesine ihraç ediyoruz" dedi.
Güncel Haberler
Bitkisel ve hayvansal atık yağlardan biyodizel, sürdürülebilir havacılık yakıtı gibi katma değeri yüksek, standartlara uygun ürünler elde edilecek.
Tarım ürünlerinin hasattan itibaren lisanslı depolarda azami 24 ay olan depolanabilme süresi, 12 aya çekildi.
Kamu İhale Kurumu tarafından son dönemde yürütülen çalışmalar kapsamında ihalelerin e-ihale yöntemiyle yapılması, 1 Ağustos'tan itibaren kademeli olarak zorunlu hale gelecek.
İstanbul Havalimanı, EUROCONTROL'ün 22-28 Temmuz'u kapsayan istatistiklerine göre, günlük ortalama 1327 uçuş ile Avrupa'da en çok uçuş yapılan havalimanı oldu.
ABD ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yıllıklandırılmış bazda yüzde 0,9 daraldı. Ekonomistler yüzde 0.5 oranında büyüme bekliyordu. ABD ekonomisi 1. çeyrekte yüzde 1.6 daralmıştı. Böylece ABD ekonomisi resesyona girdi.
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın 3. Enflasyon Raporunu açıkladı. Merkez Bankası, 2022 yıl sonu enflasyon tahminini 17,6 puanlık güncellemeyle yüzde 42,8'den yüzde 60,4'e yükseltti. Kavcıoğlu, "Tüm faizlerin politika faizine yakınsaması için adımlar atmaya devam edeceğiz. Liralaşma stratejimiz iyi gidiyor. Süreç içinde gerekirse bazı ek tedbirler alabiliriz" dedi.
Emekli sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların zam farkları bugün ödenecek.
Ekonomik güven endeksi, Temmuz ayında geçen aya göre yüzde 0,2 azalarak 93,4 değerini aldı.
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırma hızını düşüreceğine yönelik sinyaliyle ABD borsaları ralli yaparken, bu sabah Asya borsalarında temkinli kazanımlar var. Tahvil getirileri ve dolar düştü.
Powell'ın korkulduğu kadar şahin açıklamalar yapmaması altın fiyatına destek verdi.
Buğday fiyatları, tahıl anlaşmasına rağmen arz endişeleriyle yükselişini sürdürüyor. Soya fasulyesi fiyatları ise sıcak havalar nedeniyle zirvede seyrediyor.
Sakarya’daki fabrikasında ürettiği araçların büyük bir kısmını 150’yi aşkın ülkeye ihraç eden Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 1-14 Ağustos tarihleri arasında planlı bakım, onarım ve revizyon çalışmaları nedeniyle üretime ara veriyor.
Elektrikli otomobil ithalatına yüzde 10 ilave gümrük vergisi getirildi. Böylece bu ürünün halen yüzde 10 olan gümrük vergisi yüzde 20'ye çıkarılmış oldu.
İhracatçı firmalar, TL ile sözleşme zorunluluğu ve döviz bozdurma baskısı nedeniyle yurt dışında kağıt üzerinde şirketler kurmaya başladı.