İklim Şurası'nda konuşan Bakan Murat Kurum, "Burada alınacak kararlar bu sürecin kanuna birlikte desteklemesi ve yapacağımız uygulamalar ile birlikte ülkemizin gelecek 100 yılına damga vuracak kararları alacağız" dedi.
Güncel Haberler
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısının Ocak'ta yıllık %151,41 oranında arttığını duyurdu.
Kripto para piyasasında Ukrayna-Rusya gerilimi ve ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından gerçekleştirilecek faiz artışının yaklaşması nedeniyle Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere kripto piyasalarında aşağı yönlü seyir sürüyor.
Migros depo çalışanlarının maaşlarına yapılan zamlarla ilgili iyileştirme talebiyle başlattığı eylem anlaşmayla son buldu.
Türkiye genelinde geçen yıl satılan konutların yüzde 33,95'ini kadınlar alırken, bu alanda en yüksek oran yüzde 42,72 ile Çanakkale'de kaydedildi.
Milyonların beklediği yeni elektrik tarifesi için detaylar netleşiyor. Son gelen bilgilere göre esnafa uygulanacak kademeli tarifede günlük 15 KWH planlaması öngörülürken, meskende de ilk kademede yüzde 18'e varan indirim bekleniyor.
Memur maaşları, emekli aylıkları ve asgari ücretlilere yapılan zamdan sonra milyonlarca emekliye verilen bayram ikramiyelerinde de bu sene zam olacağı gündeme geldi.
Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Leyen, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması durumunda uygulayacakları yaptırımların, enerji alanını da kapsadığını söyledi.
Türkiye'de dün günlük bazda 932 bin 306 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 934 bin 75 megavatsaat oldu.
Türkiye ikinci el online pazarda geçen ay en çok tercih edilen otomotiv markaları sırasıyla Volkswagen, Renault ve Fiat olurken, model bazında binekte en çok Clio, hafif ticaride ise Doblo tercih edildi.
Türkiye'de çatı tipi güneş enerji santrallerinde üretilen enerji sayesinde 250 milyon dolarlık doğal gaz ithalatı önlendi.
Vakıf Katılım Yönetim Kurulu 11 Şubat 2022 tarihli kararıyla bankanın ödenmiş sermaye tutarını toplamda 9 milyar 635 milyon liraya yükseltilmesini onayladı.
Türkiye Ekonomi Modeli ile hayata geçirilen TL kur korumalı mevduat ve katılma fonu hesaplarında 60 günde 193 milyar lirası Hazine ve Maliye Bakanlığı, 259 milyar lirası Merkez Bankası destekli olmak üzere toplam 452 milyar lira birikti.
Kurulan şirket sayısı, ocakta bir önceki aya göre yüzde 16,6 artarak 11 bin 400'e yükseldi. Kapanan şirket sayısı ise yüzde 73 azalarak 1026 olarak kayıtlara geçti.
İkinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında ocak ayı satışları azalırken, araç fiyatları da bir önceki aya göre ortalama yüzde 15, geriledi.