Ticaret Bakanlığı'ndan son dakika kararları geldi. indirimli satışlarla ilgili yönetmelikte değişiklik yapıldı. Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara da büyük cezalar kesilecek!
Güncel Haberler
Türk Hava Yolları (THY), 2021 yılı SAFA denetimlerini Avrupa'daki 57 havalimanında 38 sivil havacılık otoritesi tarafından 74 denetim geçiren bayrak taşıyıcı bu denetimlerde sıfıra yakın (0.054 bulgusuzluk) bir oran ile başarıyla tamamladı.
Gübre ve yem fiyatlarına gelen indirimin özellikle süt üretimi ve baharlık ekimi yapılan ürünlerde üretici üzerindeki girdi maliyeti baskısını azaltması bekleniyor.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıkladı. Tüketici güven endeksi, şubatta aylık bazda yüzde 2,8 gerileyerek 71,2 değerini aldı.
Döviz talebini dengelemek için devreye sokulan kur korumalı mevduat ve katılma fonu hesaplarında 60 günde toplam 452 milyar lira bakiyeye ulaşıldı. 757 bin müşteri bu hesaplara geçiş yaparken, ağırlıklı olarak 3 aylık vade seçildi.
HAZİNE ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "G20'nin en önemli başarılarından biri uluslararası vergilendirme alanında olmuştur. G20, bu dönüm noktası niteliğindeki başarısı ile güvenilirliğini ve gücünü bir kez daha kanıtlamıştır" dedi.
Bakan Bilgin, biri kanser ilacı olmak üzere 13 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını duyurdu.
Geçen ay yabancılara yapılan konut satışı 4 bin 186 olarak gerçekleşirken, tüm zamanların en yüksek ocak ayı rakamına ulaşıldı. Ocakta en çok konutu 761 adetle İranlılar alırken, onu 513 konutla Iraklılar, 479 ile Rusya vatandaşları izledi.
Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının sermayedarı olduğu şirketler de kur korumalı mevduat sistemine dahil olabilecek.
İndirimli satışlarla ilgili yönetmelikte değişiklik yapıldı. Buna göre, indirimle ilgili konulara dair ispat yükümlülüğü satıcıda olacak. İndirimli malın önceki fiyatının tespitinde son 30 gün içindeki en düşük fiyat esas alınacak. Kararlar 1 Mart'tan itibaren geçerli olacak.
Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (Tüpraş), geçen yıl toplam 25,1 milyon ton üretim ve 27,6 milyon ton satış ile 151 milyar lira ciroya ulaştı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 3600 ek göstergeye ilişkin olarak, "Kamu çalışanlarımızın 3600 ek gösterge ile adil bir şekilde beklentilerini karşılayacak düzenlemeyi yapacak kararlılıktayız" ifadelerini kullandı.
Bitcoin günlük yüzde 4.6 yükselerek 44.000 doların üzerine tırmandı. Ethereum ise yüzde 8 değer kazanarak 3.000 doların üzerini gördü. AVAX ise son 24 saatte yüzde 13 değer kazanarak en büyük 10. kripto para konumuna yükseldi.
Dün 1.878 dolarla 8 ayın zirvesini gören altının ons fiyatı bazı Rus birliklerinin Ukrayna sınırından çekildiğine dair haberlerin etkisiyle 1.853 dolara geriledi.
Fatih gemisi, Sakarya sahasında Karadeniz’deki 3. arama sondajına başladı. Sondaj çalışması deniz seviyesinden 5 bin metre derinde 2,5 ay boyunca sürecek.