İnşaat sektöründe 20 yılı aşkın bir süreden beri faaliyet gösteren Odaş Yapı konkordato talebinde bulundu. Mahkeme, şirketin tedbir kararını kabul etti üç kişilik geçici konkordato komiseri heyeti atadı.
Güncel Haberler
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan ve günlük hayatı zorlaştıran aşırı sıcaklar pamuğun gelişimini ise olumlu etkiliyor.
Dünyanın en prestijli projelerinden biri olan ve Asya ile Avrupa'yı deniz altından tünelle bağlayan Marmaray’ı bugüne kadar ortalama 270 milyon yolcu kullandı. Elde edilen gelir ise ortalama 702 milyon TL oldu.
Toplanan kayısıları seren kadınlar 2-3 gün güneşte kalmasının ardından çekirdeklerini tek tek çıkartarak kurutmaya bırakıyor.
Ak Parti, Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM'ye sundu.
Turkven'in danışmanlığını yaptığı uluslararası yatırımcılar ambalaj sektöründe faaliyet gösteren Elif Holding'in çoğunluk hissesini aldı.
İşsizlik 23 ay sonra nisanda tek haneye gerilerken, 1 yılda 852 bin kişi iş buldu. Özel sektör halen 111 bin personel arıyor.
Kentsel dönüşüm kapsamında 7,5 milyon konutun 15 yıllık periyotta yenilenmesi hedefini olumlu bulan inşaat sektörü temsilcileri, sürecin akıllı şehir uygulamaları için fırsata çevrilmesini, kamu ve özel sektörün planlı hareket etmesini önerdi.
İstanbul Sanayi Odası (İSO), “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması”nın 2017 yılı sonuçlarını bugün açıkladı.
Amasya'da üretilen 40 bin ton kirazın yaklaşık 16 bin tonu, Avrupa başta olmak üzere 10 ülkeye ihraç ediliyor. Bu yıl Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası finalleri sebebiyle en çok ihracat bu ülkeye yapıldı.
Diyet ürünlerin kullanım koşulları yeniden düzenleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çalışmasına göre kimlerin kullanabileceği, ne kadar süre kullanabileceği ürünlerde yer alacak. Ayrıca, uyarılarla talimatlara uyum gösterilmesi istenecek.
Dünyada sadece Van Gölü’nde yaşayan endemik balık türü olan inci kefali balığının 3 aylık av yasağı sona erdi. Bölgedeki balıkçılar, yasağın sona ermesiyle ağlarını göle attı.
Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığının meslek hastalıklarının hızlı teşhisi için hazırladığı ve 1 Temmuz'da uygulamaya giren "İş Yeri Bilgi Yönetim Sistemi", risk haritası doğrultusunda iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı önlem alınmasını sağlıyor.
Türkiye genelinde uygulanan 'imar barışı' uygulaması, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaylalarda inşa edilen ve yıkım kararı alınan binlerce kaçak yapı sahibini harekete geçirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar oldu. Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı teşkilat şeması güncellendi. Bakanlığın resmi sitesinde yer alan bilgiye göre, Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı görevine tayin edildi