Tütün ürünlerindeki vergilerin artırılması için ulusal politikalarla uyumlu vergi ve fiyat politikası uygulanarak, mevzuat değişikliği taslağı hazırlanacak ve 2019-2023 yılları arasında yeni vergi sistemi hayata geçirilecek.
Güncel Haberler
Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2018 yılı Nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 201 bin kişi azalarak 3 milyon 86 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 0,9 puanlık azalış ile %9,6 seviyesinde gerçekleşti.
Temmuz sonunda 10-49 arası çalışanı olan 200 bin işyerinde, 45 yaş altı 4.5 milyon kişi işverenleri tarafından otomatik BES’e dahil edilecek. Çalışanını sisteme sokmayan ya da eksik sokan işverene yüklü miktarda idari para cezası uygulanacak.
SPK, cezai müeyyide gerektiren, 'içeriden bilgi edinerek hisse alımı' yapılmasına dair düzenlemeyi 31 Ağustos'a kadar kaldırdı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 15 Temmuz'un ikinci yıl dönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda, "Başta, şehadetiyle iftihar ettiğimiz, ailemizin göz bebeği Prof. Dr. İlhan Varank olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Kahraman gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz'u unutmayacak, unutturmayacağız" ifadelerini kullandı.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, 27 Temmuz'a kadar başvurulabilecek program kapsamında başarı şartlarını sağlayan doktora öğrencilerine aylık 4 bin 500 lira burs verileceğini açıkladı.
Antalya'ya 14 Temmuz itibariyle yıl başından bu yana kente gelen turist sayısı 5 milyon 832 bin 894 oldu. Bu rakamla kentte tüm zamanların rekoru kırıldı.
Kaymakam adaylığı şartlarında değişikliğe gidildi. Değişiklikle kaymakam adaylığı için mezun olunmasına gereken bölümlere yenileri eklendi
İzmit'te 110 gramı 1.25 TL'ye satılan simit, son zamla 120 grama çıkarılarak 1.50 TL'ye satılmaya başladı. Son zamla simit fiyatları 1.25 TL'ye satılan ekmeği geçti
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu İkinci Başkanlığına Zekeriya Gökşenli'nin atanmasına karar verildi
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı AK Parti seçim beyannamesi bir bir hayata geçecek. Emekliye iki ikramiye, gençlere üç asgari ücret, yeni asgari ücretin belirlenmesi yeni kabinenin ilk işleri arasında yer alacak.
THY personel alımını bekleyen adaylar için Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi müjdeli haberi verdi. 3. Havalimanına 4 bin 600 personel alımı yapılacak.
8 Temmuz’da yayımlanan son KHK ile 18 bin 632 kamu personeli ihraç edildi. Emniyet’ten 9 bin, TSK’dan ise 6 binden fazla personel, ‘terör ilişkileri’ nedeniyle kamu kurumlarındaki görevlerinden çıkarıldı. Böylece ihraç edilenlerin sayısı 125 bin 806’ya yükseldi
Sigara yasaklarına ilişkin yeni düzenlemelere göre, 18 yaşından küçükler için uygulanan sigara ve tütün mamülleri satış yasağı, 21 yaşa çıkarılıyor. Çocuk ve gençlerin tütün ürünleri kullanımından korunması ve ulaşabilirliğin engellenmesi amacıyla tütün ürünleri satışının okul ve yurtlara en az 500 metre mesafede olma zorunluluğu getirilecek.
İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü arşivinde bulunan ve tarihi değer taşıyan nüfus kayıtlarının elektronik ortama aktarılarak koruma altına alınması için Dijital Arşiv Projesi’ni (DAP) başlattı. Proje kapsamında üç yıl içeresinde 320 milyon sayfadan oluşan belge taranarak dijital arşive aktarılacak. Bu sayede mahkemelerden miras, tespit davaları nedeniyle istenilen kayıtlara daha hızlı ve kolay ulaşabilecek